Festivalul de Dulciuri

Astazi am fost la Festivalul de Dulciuri organizat la Palatul Copiilor de catre cei de la Bucataria pentru Toti. In afara spatiului care mie mi s-a parut prea mic (sincer, cred ca nu s-au asteptat la atata interes din partea oamenilor), produsele expuse de diversii cofetari sau importatori erau care de care mai atragatoare si mai delicioase.

Un festival care a venit cum nu se poate mai bine inaintea sarbatorilor de iarna….

De la fursecuri cu martipan in forma de diverse fructe mai mult sau mai putin exotice si viu colorate, fursecuri cu fistic sau nuca de cocos, diverse prajituri cu fructe sau ciocolata, torturi de toate dimensiunile si culorile si din tot felul de ingrediente, acadele care de care mai viu colorate si mai ispititoare pentru cei mici, baclavale turcesti zemoase si gustoase, turta dulce in diverse forme ale iubirii, mini prajiturele bio, produse din miere pe care nu le-am mai vazut pana acum si cate si mai cate…chiar licori fermecate din diverse fructe sau plante pentru cei mai mari…

Toate s-au intalnit acolo ca sa ne faca noua si mai ales copiilor nostri cu ochiul, sa ne trezeasca din nou la viata poftele si mai ales papilele gustative.

Din pacate, pentru unii dintre noi au trezit doar poftele, pentru ca preturile pe care le practicau comerciantii nu prea sunt la indemana tuturor. Eu unul, am facut o investie mica de vreo 10 euro in total si am plecat acasa cu vreo 5 fursecuri din martipan. Nu de alta dar nu mai puteam de pofta.

Ce sa-i faci, ochii vad, inima cere si …buzunarul ramane gol..:O))

Oricum, frumoasa initiativa organizatorilor. Asteptam cat mai des astfel de festivaluri dedicate si altor produse: Festivalul Sarmalelor, al Ciorbei de Burta, al Fripturilor, al Ciorbei de Fasole cu afumatura si zeama de varza.. :O)) ….Va garantez ca va fi si mai multa imbulzeala…:O)

2 filmulete de la acest festival mai jos:

Si o galerie foto ca sa poftiti si voi, cei care nu ati fost acolo…

Sper ca nu m-ati injurat prea tare pentru toate poftele ce vi le-am provocat mai sus…:O)