Zoo Hellabrunn Munchen – Fram, Ursul Polar

_fetita_cu_animale

Am vizitat in aceasta vacanta gradina zoologica Hellabrunn din Munchen unde am trait o experienta remarcabila.

Nu mai vazusem alta in afara celei de la Bucuresti si am ramas perplex cand am vazut cam cum trebuie sa arate un astfel de loc. De fapt ma cam asteptam.

Este un loc in care te plimbi toata ziua si nu te plictisesti. Ai creeate toate conditiile pentru a petrece cat mai mult timp acolo: de la banalul WeCeu pana la terase unde poti sa mananci sau sa bei o bere – sau poate lapte cald :O) -, locuri de joaca pentru copii precum si locuri special amenajate in care cei mici (si nu numai) interactionau cu animale domestice cum ar fi oile sau caprele, le mangaiau sau le dadeau de mancare. Copiii erau extaziati de joaca cu oile sau caprele, care la randul lor profitau din plin de atentia acestora.

In fata fiecarui tarc/imprejmuire/acvariu cu o specie ( sau mai multe) exista banci pe care poti sa stai relaxat si sa privesti cat timp vrei. Organizarea este desavarsita iar grija oamenilor pentru prietenii lor se vede in toate cele. Speciile nepericuloase erau tinute in aer liber, intre ele si noi neexistand decat un gard de 1 metru si un sant cu apa. Cele mai agresive se aflau in spatele unor geamuri extrem de curate prin care puteai sa fotografiezi si sa filmezi cat de cat ok.

Ce mai mi-a placut? Pai in primul rand pentru ca pentru fiecare specie au incercat cat de cat sa-i creeze habitatul natural, sa-l aduca cat se poate mai aproape de realitatea in care traiesc confratii lor liberi in salbaticie. Animalele erau vioaie, aratau excelent si am avut impresia ca stiau ca au vizitatori si se”vindeau” cat se poate mai bine: gorilele se alergau, urangutanii se jucau, leii de mare se sarutau, lemurii sareau din craca in craca, crocodilul se plimba prin apa facand fotografii alaturi de oameni prin geamul transparent iar pinguinii aveau o energie de zile mari.

O colectie foto de aici cat se poate de curand o voi pune online.

Pana atunci, un mic videoclip cu unul din ursii polari. Sper sa va placa. :O)

Va continua..