Noua aripă a Muzeului Satului din București (în câteva imagini)

muzeul_satului_aripa_noua_37

Văzusem de ceva timp că se pregătește o nouă aripă la Muzeul Satului din București. Și când am aflat că va fi deschisă publicului în această lună, ne-am propus să ajungem cât mai curând acolo.

Iată că astăzi am apucat să mergem, chiar eram curioși să vedem cum este acolo. Într-o zi nebună, cu un flux abundent de vizitatori. Chiar am găsit foarte greu un loc de parcare la una dintre intrările principale ale Muzeului. Dar am constat cu satisfacție că înghesuiala era numai în partea veche a Muzeului Satului, în cea nouă, necunoscută încă publicului larg, fiind chiar liniște.

Așa că ne-am plimbat nestingheriți pe aleile largi timp de aproape două ore. Din câte am înțeles acolo sunt 25 de noi obiective, case și dependințe. La interior nu erau încă deschise toate, unele dintre ele nefiind deloc amenajate.

Am văzut case din Prahova, Ilfov, Alba, Cluj, Hunedoara, Sibiu, Suceava, Maramures, Gorj dar și un han din București. Ne-a plăcut foarte tare Salonul de Dans din Prahova (1928) și încă o mică căsuță din Saschiz, ambele încă neamenajate la interior. Superbă este și mica bisericuță din lemn care datează din secolul XVIII. Am văzut că s-a mai amenajat încă o scenă, există un loc de joacă pentru copii dar și un carusel. Lângă locul de joacă există o terasă unde puteți servi înghețată. Am văzut și un staul cu câteva oițe și căprițe.

Câteva imagini de acolo, în continuare.