Cură cu pește la pensiunea Heracleea din Jurilovca

În cele câteva zile petrecute pe malul mării ne-am cazat la Jurilovca, mai exact la pensiunea Heracleea. Ne-a fost recomandată de un prieten, care ne-a ademenit cu felurile de mâncare pe bază de pește servite oaspeților.

Nici nu mi-a trebuit mai mult, pentru că sunt un pofticios când vine vorba de pește. Rezervarea am făcut-o cu două zile înaintea plecării și am gasit cameră liberă pentru că am ales să mergem în timpul săptămânii. În perioada asta, de vară și vacanțe, cazările pentru weekend sunt cam luate peste tot.

Și, trebuie menționat, că este o unitate de cazare care acceptă și prietenii patrupezi… încă o condiție necesară nouă, pentru că acum nu mai plecăm aproape nicăieri fără ciobănescul nostru cel maltez, Rocky. 😀

Cameră curată, mare, doamnele de acolo prietenoase și foarte de treabă, ne-am simțit foarte bine. De asemenea, pensiunea are o grădină mare cu pomi fructiferi, chiar și cu smochini, gazon, plus câteva foișoare din lemn la care se poate servi masa sau doar sta seara la un pahar de bere/vin sau de vorbă.

Tot de la pensiune am rezercat locurile în barcă pentru Gura Portiței.

Dar să revenim la oile, pardon, la peștele nostru. Pe lângă micul dejun, care poate fi tradițional (cu mezeluri produse în carmangeria din Sinaia a proprietarului brânzeturi dobrogene etc) sau mizilicuri din pește, la masa de prânz sau de seară se servesc preponderent mâncăruri pe bază de pește. Pește prins în lacurile din zona Jurilovcăi, în Deltă dar și în Marea Neagră.

Scrumbie, crap, caras, parcă ziceau doamnele și de șalău ceva… Cine știe, în sezon poate vine pescarul și cu niște delicatese mai rare…

Noi am mâncat scrumbie prăjită, cu mămăliguță și mujdei, o delicioasă ciorbă de pește ca la mama ei în Deltă, dar și o saramură de crap cu mămăliguță de ne-am lins pe degete. În ziua în care am plecat se pregăteau sărmăluțe din pește…

Prețurile? 30 de lei porția de mâncare din pește, 20 de lei ciorba de pește, 25 de lei micul dejun. De persoană. Rezonabil aș remarca.

Nu există un meniu a la carte, am fost anunțați ce se gătește în ziua cu pricina. Iar noi nu am refuzat nimic!

Și, din câte am văzut pe pagina de Facebook a pensiunii, în fiecare weekend se gătește ceva deosebit acolo.
Cam așa au arătat porțiile noastre de mâncare…

Aaa… să nu uit… și am băut o țuică de gutui excepțional de bună. Și acum îmi pare rău că nu am întrebat dacă au de vânzare pentru acasă. Mergea la iarnă ca tratament anti-răceală. Dacă mai apuca iarna…

Sper că v-am făcut poftă! Noi vom mai reveni, cu siguranță, la pensiunea Heracleea. Pentru că ne-am simțit bine dar mai ales pentru că am mâncat foarte bine.