Mittenwald, pe ploaie

Mittenwald

Un alt orasel pe care l-am vizitat de cateva ori, tot din Bavaria, este Mittenwald. Este pozitionat cam la 16Km distanta de Garmisch-Partenkircken, insa il intrece in frumusete. Centrul orasului va va incanta cu siguranta, are un farmec aparte. Case frumos pictate, tot felul de magazine cu suveniruri produse local, restaurante cu terase in care se canta muzica live (in special in weekend).

Sa nu uit, anunt de maxima importanta pentru pasionatii de bere: in Mittenwald gasiti brandul de bere Mittenwalder, produsa local si care este foarte buna. Chiar au un magazin din care va puteti aproviziona atat cu diverse tipuri de bere cat si cu alte licori mai tari, distilate din tot felul de fructe.

Ultima data cand l-am vizitat nu am avut noroc de vreme buna, asa ca nu prea era lume la terase si nici formatii care cantau in aer liber. Dar asta nu ne-a stricat buna dispozitie. Ne-am plimbat vreme de cateva ore si chiar am degustat pentru prima oara un donner kebap in Germania; care s-a dovedit a fi delicios, asa cum ne-a garantat turcul care l-a preparat, dupa ce ne-a intrebat de unde suntem.

Nu-mi ramane acum decat sa va arat cateva poze surprinse in Mittenwald, pe ploaie.