Daca sunteti cumva prin Bavaria si, in plus, va place Lego, nu ar trebui sa ratati o vizita la parcul de distractii Legoland aflat in localitatea Gunzburg. Noi planuiam de vreo doi-trei ani sa ajungem acolo, ii promisesem lui pustiulica, mare fan Lego. Anul asta am reusit intr-un final.

Am luat biletele online, cu cateva saptamani inainte. Am beneficiat de un mic discount pentru ca le-am cumparat in avans de pe internet. Intrarea nu este deloc ieftina, a costat aproximativ 96 de Euro, pret in care a fost inclus si costul parcarii. Dar, din punctul nostru de vedere, a meritat, pentru ca ne-am distrat de minune acolo. Nu, nu-ti va ajunge doar o zi sa incerci toate masinariile de acolo si sa vezi toate spatiile expozitionale ale parcului.

Noi am stat acolo de pe la 10.00 dimineata si pana la ora 16.00 dupa-amiaza. Parcul este organizat pe diverse zone, care acopera toate temele produselor Lego, de la Ninjago, StarWars, Hero Factory, Lego Factory, Lego City etc. Ne-am dat in masinute, in carusel, in barcute, nu am stat o clipa locului. Bineinteles, ne-am tratat cu inghetate si la ora pranzului am mancat ceva frugal intr-unul dintre restaurantele parcului.

Ne-am plimbat si cu trenuletul. Un videoclip mai jos.

Dupa ce am tras o sperietura groaznica in carusel, promit ca nu ma mai urc in viata mea in asa ceva, m-am relaxat privind machetele miniaturale ale unor cladiri sau cartiere celebre, normal, realizate din piese Lego. Apropo de carusel, fetele si pustiulica s-au distrat de minune in el. Se pare ca le cam plac senzatiile tari. Eu nu stiam cum sa ma dau jos mai repede. ­čśÇ

Bineinteles, multe dintre vehiculele, trenuletele si vaporasele din oraselul miniatural erau mobile, se deplasau. Unele chiar puteau fi actionate de catre vizitatori prin intermediul unor controllere dedicate.

Este zona care mi-a placut cel mai tare din Legoland. Dar si cea cu scene din filmele Star Wars.

Alte cateva imagini din Legoland Germania, mai jos.