Santa Christina, Valgardena – O frumoasă stațiune alpină a Dolomiților

Santa Christina din Valgardena a fost o altă stațiune de munte care ne-a plăcut foarte tare. În vacanța din Dolomiți am trecut de câteva ori prin ea, când am făcut o drumeție către Seceda și când am vrut să facem o alta în jurul masivului Sasso Lungo dar ne-a oprit zăpada căzută peste noapte.

Așa că, a doua oară, am coborât cu mașina din pasul Sella și am parcat chiar în orășel. Și l-am luat la pas, ne-am plimbat peste tot. Era în jurul prânzului, toate magazinele închise, foarte puțini turiști pe străzi.

Și ne-a plăcut ce am văzut, în special peisajele superbe care înconjoară Santa Christina. Este cu siguranță una dintre cele mai frumoase stațiuni alpine ale Dolomiților, unde nu ai cum să te plictisești o vacanță întreagă. Sunt o mulțime de trasee de luat la pas în munții din jur. Iar în toată valea Valgardena există o mulțime de alte obiective turistice interesante, pe lângă traseele montane. Cum ar fi orășelele Ortisei și Selva, castelul Gardena, ruinele castelului Wolkenstein, o mulțime de biserici, muzee etc.

Singurul impediment ar fi costurile destul de piperate la cazări în Valgardena, cel puțin așa ni s-a părut nouă. Care pornesc de pe la 1200 de Euro pentru 10 nopti (camera/apartament pentru 2 adulti si 1 adolescent).

Câteva imagini de acolo, din Santa Christina, în continuare.