La Canionul Sapte Scari

Ieri am petrecut cateva ore frumoase la Canionul Sapte Scari din Judetul Brasov. Se ajunge destul de usor acolo, cu masina. Din DN1 iesi in Timisul de Jos catre Hanul Dambul Morii, mai mergi vreo doua sute de metri pana la o bariera, unde poti lasa masina. Apoi mergi pe un drum forestier vreo 40 de minute pana la intrarea in canion, unde trebuie sa platesti accesul: 10 lei de adult si 5 lei de copil, elev, student.

Canionul a fost reamenajat cu scari si traverse metalice, insa nu este chiar atat de simplu de trecut prin el. Este destul de periculos, mai ales daca ai si copii mici cu tine. In sensul ca sunt cateva scari destul de inalte, care trebuie urcate cu mare atentie, eventual cu cei mici asigurati. Si, atentie, neaparat sa aveti incaltaminte adecvata, care nu aluneca, pentru ca este destul de multa umezeala pe acolo iar pietrele sunt alunecoase.

Dar ne-a placut foarte tare, zona este inca salbatica si curata, fara urmele „civilizatiei” romanesti. La intoarcere, poti cobori pe tiroliene pana la locul de popas din Valea Sipoaia, costul fiind de 50 de lei de adult. Mi-a placut si faptul ca sunt amenajate destul de multe locuri cu mese si banci de lemn, bune pentru cateva clipe sau minute de odihna.

Cateva imagini de acolo, mai jos.