Spotlight 2019, prima seară. Printr-un București un pic mai frumos, mai exuberant (în câteva imagini)

A început Spotlight 2019, festivalul luminii, care se desfășoară în acest weekend prin centrul Bucureștiului, în special pe Calea Victoriei.

Fără să vreau am participat, pentru că drumul meu de la serviciu spre casă, în fiecare zi lucrătoare, urmează chiar firul Căii Victoriei.

Festivalul se desfășoară practic de la Piața George Enescu, unde este Ateneul Român, și până jos la Palatul Loteriei Române. Mai sunt câteva instalații de lumini și în Centrul Vechi, lângă clădirea Băncii Naționale. Dar și în Piața Universității.

Spectacole de lumini, pe unele dintre cele mai reprezentative clădiri ale Bucureștiului. Un festival care ne îndeamnă să ne uităm numai în sus, să ne distrăm, de ce nu, să ne relaxăm, să uităm măcar pentru câteva zeci de minute de realitățile cotidiene.

Un festival exuberant și vibrant, ca o pată de culoare într-un oraș în general mohorât, gri, murdar, zgomotos și prăfuit, care, de ce să nu o recunoaștem, nu este tocmai prietenos cu locuitorii săi. Dar, la fel de tare, în care sunt destui locuitori care ar trebui să învețe ce înseamnă civilizația și bunul simț, pentru ca totul în jurul nostru să arate cu mult mai bine.

Cel mai mult mi-a plăcut în zona magazinului Muzica, unde am intrat într-o atmosferă disco autentică, cu muzică și luminițe care se roteau peste tot, în toate culorile. Ritmurile, muzica, luminile colorate reflectate din globurile așezate deasupra îmbiau practic la dans. Așa că nu puțini erau cei care începuseră să danseze… Lumea se distra copios acolo.

Am continuat spre hotelul Novotel și Palatul Telefoanelor, unde am urmărit o frumoasă mapare video cu trecerea anotimpurilor, practic, a timpului.

La Palatul CEC se proiecta tot un show de video mapping inspirat din creațiile marelui nostru Brâncuși.

Frumoasă proiecția video și de pe Palatul Loteriei Române.

Alte imagini din plimbarea mea în prima seară la Spotlight 2019 în București, în continuare.

Așa că, dacă v-am făcut poftă de o plimbare printr-un București un pic mai frumos, mai exuberant, mai vibrant, chiar dacă numai pentru câteva zile, vă invit și pe voi la o plimbare de seară pe Calea Victoriei.

Spotlight 2019 se desfășoară până duminică, 21 aprilie.