Veliko Târnovo, unul dintre cele mai frumoase orășele medievale din Balcani (în câteva imagini)

Veliko Târnovo a fost o surpriză plăcută pentru noi, ne-am simțit chiar foarte bine în weekend-ul petrecut acolo. Chiar ne-am propus să revenim cât de curând pentru a descoperi noi și interesante obiective turistice, pentru că nu am avut timp să vedem chiar tot.

Mai sunt o groază de locuri de explorat și de admirat, o mulțime de lucruri de făcut și experiențe de încercat. Și, culmea, ajungi acolo mai repede decât ai face-o până la Brașov, deși este cam același număr de kilometri de parcurs. Iar prețurile, de ce să nu o spunem, sunt comparabile cu cele de pe la noi. Bulgaria nu mai este la fel de ieftină ca acum câțiva ani, dar cu siguranță nu este o destinație turistică mai scumpă față de România.

Orașul Țarilor, cum era denumit în gloria sa medievală, Veliko Târnovo este unul dintre acele orășele de munte care ne-a fermecat, pentru că este o adevărată plăcere să-l privești de departe, de pe vreuna din culmile muntoase din apropiere (din cetatea Tsarevets sau de sus, din sătucul Arbanassi), sau de aproape, când te plimbi pe străzile sale întortocheate, pietruite, cu multe magazinașe, restaurante și terase.

Un oraș agățat de munte, cu casele micuțe care parcă levitează deasupra prăpăstiilor, șoselelor, chiar podurilor de peste râul Yantra care șerpuiește în jurul său, un oraș ca un Babilon din timpuri de mult uitate…

Un oraș-peisaj în care îți poți pierde privirile ore în șir, fără să te plictisești, rătăcind cu ochii aiurea, visând… Un oraș medieval, din alte timpuri, născut parcă dintr-o poveste cu zâne, demoni, vrăjitori și cavaleri, cu ruine de cetăți odată glorioase și în care s-au scris grozave istorii, un loc cu povești pentru orice călător.

Un oraș în care poți călca pe urmele istoriei, un oraș pentru amintiri frumoase, trainice…

Dacă vrei să te îndrăgosteși de Bulgaria, aici trebuie să vii… La Veliko și în împrejurimile sale.

Mai jos câteva imagini cu orașul Veliko Târnovo, așa cum l-am văzut noi, în acel frumos weekend de toamnă, la final de octombrie. Momente de care nu vom uita niciodată…

După cum am mai spus, vom reveni curând în Veliko Târnovo. Mai avem atât de multe de văzut, de explorat și descoperit.

Alte imagini din Veliko, aici.