O zi frumoasă în Munții Ciucaș, departe de canicula Bucureștiului

Sâmbătă se anunța o vreme caniculară în București, așa că am preferat să dăm o fugă până în Munții Ciucaș, de altfel unul dintre locurile noastre preferate. Am avut noroc, acolo a fost mult soare dar temperaturi rezonabile, așa că ne-am plimbat în voie timp de aproape 7 ore de la Cabana Muntele Roșu până aproape de Vârful Ciucaș și înapoi, cu două opriri pentru hidratare la Cabana Ciucaș.

Drept, pentru că nu am fost pregătiți cu loțiunile necesare, ne-am cam ars. Așa că acum cam suferim dar nu este nimic grav. Luați aminte, dacă mergeți pe munte în zile însorite protejați-vă cu creme antisolare și puneți ceva pe cap.

După tura pe munte ne-am odihnit destul de mult pe păturică pe pajiștea de la Cabana Muntele Roșu. Apoi am luat-o ușurel înapoi către Bucureși și în două ore eram acasă, într-o căldură sufocantă.

Poate că era bine să dormim pe la o cabană pe acolo. Dar a fost o plimbare cu buget redus, pentru că nu ne-am permite să ieșim în fiecare weekend și să ne cazăm de fiecare dată la o pensiune sau vreo cabană. Am cheltuit bani doar pe benzină, sandwich-uri și alte crănțănele, apa și cele câteva beri degustate la Cabana Ciucaș.

Iată câteva imagini din tura noastră de o zi prin Munții Ciucaș.