Cele mai frumoase plaje la care am fost în insula Lefkada

Ultimul paradis îi spun unii, alții o alintă drept Caraibele Greciei… Clar este că insula Lefkada este cu adevărat atractivă atât din punct de vedere turistic cât mai ales din cel al peisajelor marine, unele spectaculoase de altfel.

Oriunde vei merge pe Lefkada, te vei bucura de peisaje și decoruri de vis, care îți vor încânta privirile.

Iar în peregrinările noastre în lungul și în latul insulei am trecut pe la destule plaje frumoase, chiar dacă nu pe la toate. Așa că m-am gândit să fac un sumar al celor la care am fost noi.

Din punctul meu de vedere, cele mai frumoase plaje sunt cele de pe coasta vestică și din sudul insulei. Desigur, vom descoperi și altele, ori de câte ori vom merge acolo.

Am mai jos o listă cu 10 11 plaje care merită cu siguranță atenția voastră.

egremni-lefkada-42

Update 2021. Am fost și la plaja Egremni, acum cu scări de acces terestru. Unde veți face o adevărată drumeție pentru a ajunge la ea. Sport și sănătate!

Detalii aici – https://hailaplimbare.ro/2021/06/22/adevarata-drumetie-catre-egremni-cea-mai-frumoasa-plaja-din-lefkada-acum-si-cu-scari-noi-de-acces-terestru/

Foarte aproape de orașul Lefkada, extrem de simplu de accesat, este plaja Agios Ioannis. Largă, cu nisip, pe placul pasionaților de sporturi acvatice din câte am sesizat.

O altă plajă care mi-a plăcut foarte tare este Pefkoulia, tot așa, largă, cu nisip…

… și care arată extraordinar văzută de sus.

A urmat plaja orășelului Agios Nikitas…

… foarte aproape de taverne și magazine, extrem de simplu de ajuns la ea.

Din Agios Nikitas poți ajunge după ce mergi pe jos cam 20 de minute la vestita plajă Milos. De asemenea, aici se poate ajunge și cu vaporașul.

Foarte tare mi-a plăcut plaja Megali Petra…

… la care se ajunge destul de greu cu mașina, pe un drum întortocheat și strâmt. Iar parcarea de jos, de la plaja Kavalikefta este una destul de mică. Așa că, atenție să mergeți devreme acolo, pentru a avea unde să parcați mașina.

Urmează plaja Porto Katsiki …

… care are propria parcare de mașini, destul de generoasă și care costă 5 Euro/zi. Apoi, pentru a ajunge la plajă trebuiesc coborâte o serie nu foarte lungă de scări.

Ne-a plăcut destul de tare și micuța plajă din orășelul Vasiliki, extrem de ușor accesibilă, mai ales dacă ești cazat acolo în zonă.

Dar cea mai frumoasă plajă din Lefkada este cu siguranță Agiofili.

Care poate fi accesată din Vasiliki, pe un drum strâmt, prăfuit și destul de prost. Însă la capătul său există o parcare asfaltată destul de generoasă. Iar până la plajă mai trebuie mers pe jos cam 10-15 minute, timp în care se coboară și niște scări destul de abrupte.

Dar plaja este superbă, acoperită cu pietriș alb de toate mărimile. Așa că recomand aici și încălțări speciale.

O altă micuță plajă care ne-a plăcut este Afteli.

La care se ajunge tot pe drumeaguri întortocheate cu mașina, dar care beneficiază de o parcare destul de generoasă.

Are și o tavernă pentru a lua masa sau pentru a te răcori cu un suc sau cu o bere.

============================================================

Momentan atât, cam acestea sunt plajele la care am fost noi în insula Lefkada din Grecia. Știu, mai sunt câteva interesante de văzut, cum ar fi Khatisma, Gialos, Avali, Egkremni (despre care cred că este în continuare închisă publicului) și altele. Pe care le vom descoperi într-o vizită viitoare.

Vouă care plajă din Lefkada v-a plăcut cel mai tare?