Vacanță în Dolomiți – Pe străduțele unui frumos orășel, Brixen (Bressanone)

În vacanța noastră din Dolomiți am ales să locuim lângă orășelul Brixen (Bressanone în italiană). Pentru că era cam punctul central al intereselor noastre turistice, atât din Dolomiți cât și din Austria, plus Bavaria. Dar și pentru că acolo am găsit cazare convenabilă la preț, de fapt un apartament de care am fost extrem de mulțumiți. Cazarea se afla deasupra orașului, în sătucul Elvas, drumul până acolo ducându-ne printre nesfârșite livezi de meri.

Așa că am petrecut destul de multe seri prin Brixen (Bressanone), la cumpărăturile necesare zilnice sau, pur și simplu, la plimbarea de seară. Periferia acestui orășel, intrarea dinspre autostradă sau dinspre șoselele naționale de legătură, nu îl fac tocmai atractiv, pare a fi mai degrabă unul industrial. Dar nu este deloc așa, Brixen are un centru istoric frumos, cu străduțe și case vechi, printre care te poți plimba în voie. Un centru istoric la fel ca al oricărui mare oraș european.

Dacă vreți să ajungeți acolo uitați-vă după turnul bisericii sau după cele două turnuri ale Domului și îndreptați-vă cu mașina către ele. Sunt destule parcări cu plată unde puteți lăsa mașina, una chiar acoperită. Brixen nu este un oraș foarte mare, ba din contră, așa că vă puteți descurca fără probleme.

Iar centrul lui istoric ne-a mers la suflet, a fost pe placul nostru. Case vechi, o curte a Catedralei cu o mulțime de vestigii istorice, restaurante, terase, gelaterii și magazine cu specialități locale, plus multe brutării și cofetării. Așa că nu te poți plictisi acolo vreme de multe ore. Nu am căutat muzeele de această dată, am preferat să ne plimbăm pe străduțele lui, să-i luăm pulsul, să mâncăm de fiecare dată o înghețată foarte bună și, de ce nu, să intrăm în multe dintre magazine.

Câteva imagini făcute într-o seară pe acolo, în continuare.

Altele, mai spre seară.