La volan pe șosele alpine – Pasul Stelvio, Italia

Șoseaua pasului Stelvio se poate să fi fost cea mai spectaculoasă dintre cele alpine pe care am avut ocazia să conduc până acum. Poate și pentru că am avut parte de o vreme însorită, astfel că ne-am bucurat din plin de toate peisajele spectaculoase care ne-au apărut în fața ochilor de o parte și de alta a ei.

Noi am parcurs traseul prin Bormio și până la hotelul Franzenhohe. Și retur. Normal, ca mai toate șoselele de acest gen există o taxă pe care orice mașină, motocicletă sau bicicletă trebuie să o achite pentru a o putea accesa. Pentru mașină parcă am plătit 30 de Euro.

Dar credeți-mă că merită toți banii. Șoseaua ajunge și la 2758m iar până acolo aveți parte de multe serpentine, o groază în ac de păr, pante abrupte, multe porțiuni strâmte în care trebuie să fiți atenți la traficul din sens opus și să opriți dacă este cazul, tuneluri și, oriunde arunci ochii, peisaje de-ți taie răsuflarea. Atenție la bicicliști și la motocicliști, vor fi o mulțime pe acolo în timpul verii, mai ales dacă este soare și cald.

De asemenea, există o mulțime de parcări, mai mari sau chiar pe lângă șosea, în punctele importante, pentru a putea opri și admira peisajele din jur. Cred că am oprit de zeci de ori pe tot parcursul traseului, era prea frumos totul.

Câteva imagini din Pasul Stelvio, în continuare.

Am și câteva filmări de acolo.