Amintiri de neuitat – La Muzeul Satului din Salzburg (Salzburger Freilichtmuseum)

Amintiri ce le consideram definitiv pierdute, recuperate printr-o simplă și fericită întâmplare… normal, mă refer în principal la pozele făcute acolo, la Muzeul Satului din Salzburg, Salzburger Freilichtmuseum, pe care le-am descoperit de curând pe un hard disk prăfuit într-un colț de sertar…

Ce bucuros am fost, așa că m-am gândit să vă arăt și vouă câteva imagini din acel frumos muzeu al satului din Salzburg, pe care vi-l recomand cu drag dacă vă aflați prin zonă…

… mai ales că este foarte aproape de orașul Salzburg, chiar lângă granița Bavareză.

Informații despre locație, taxe de acces și orarul de vizitare găsiți pe site-ul oficial. 

O familie plătește acum 22 de Euro pentru vizitarea acestui muzeu. Din câte am înțeles, aproximativ 100.000 de turiști îi trec pragul în fiecare an.

Există o parcare generoasă pentru mașini, la umbra copacilor.

Salzburger Freilichtmuseum este întins pe o suprafață de 50 de hectare și este organizat pe cele cinci zone principale din Salzburg – Pinzgau, Flachgau, Tennegau, Pongai și Lungau.

Practic, sunt peste 50 de gospodării și ferme ce pot fi vizitate, chiar și la interior. Plus alte dependințe, grajduri, biserici etc. De asemenea, sunt expuse o mulțime de utilaje agricole folosite în viața de zi cu zi a gospodarului austriac.

Interesant este că între aceste zone ale muzeului satului din Salzburg se poate ajunge atât la pas, pe cărările din pădure…

… cât și cu trenulețul, a cărui cale ferată are o lungime de aproape 2km.

Iar în fiecare zonă există o mică gară unde oprește, pentru coborârea și urcarea turiștilor.

Cum este un muzeu în aer liber cu o suprafață destul de mare, puteți petrece o zi întreagă acolo, fără a vă plictisi. Așa că, există și posibilitatea servirii mesei la han sau la terasă, precum și degustarea unor delicioase beri austriece.

Noi am petrecut aproape întreaga zi acolo. Ne-am plimbat și cu trenulețul, și pe jos, am intrat în toate căsuțele și fermele austriece ce ne-au ieșit în cale, unele construite chiar prin secolul XVI, ba chiar am luat și masa de prânz la terasă.

Se poate vizita chiar și o veche berărie, o bisericuță, există și locuri de joacă pentru copii, ba chiar și un țarc cu capre, destul de prietenoase din câte am constatat atunci.

Mi-au plăcut și tractoarele vechi, unele Porsche, ba chiar și utilajele folosite în trecut la deszăpezire.

Deci, sunteți gata pentru o călătorie în imagini prin viața satului din zona Salzburg? Sper să vă placă…