Cele mai frumoase locuri vizitate de noi în zona Salzburg, Salzkammergut și în Styria

Zona centrală a Austriei va fi cu siguranță pe placul oricărei familii dornice să experimenteze și să vadă locuri noi, cu peisaje superbe. De la munți înalți, cu peisaje năucitoare, cascade, canioane și pajiști înflorite, până la orășele vechi și fermecătoare, castele, cetăți sau chiar therme, pentru cei care vor doar să lenevească privind la panorame muntoase.

O vacanță cu familia în aceste locuri se va dovedi cu siguranță una reușită, pentru toți membrii familiei. Pot spune că noi ne-am simțit extraordinar acolo, nu ne-am plictisit ori de câte ori am fost. Și vom mai merge cândva, după ce o să vizităm și Dolomitii, un proiect mai vechi al nostru.

Așa că m-am gândit să pun într-un articol toate locurile frumoase care ne-au plăcut acolo, de altfel cele mai importante obiective turistice din vizitate de noi. Cine știe, poate vă dau idei de vacanță, pentru că se apropie vara cu pași repezi.

De fiecare dată am ales drept punct de stație orășelul Schladming, undeva între munți, poziționat cam la 90 de km de Salzburg și la 80 de Km de Hallstatt. Și de acolo plecam în fiecare zi să vedem locuri noi, mai departe sau mai aproape, în funcție de dispoziția noastră.

Mergem de fiecare dată cu mașina acolo. În afară de obositorul drum care traversează România, condusul pe șoselele dintre sătucele austriece styriene sau din zona Salzkammergut s-a dovedit a fi o adevărată plăcere. În timpul săptămânii drumurile sunt libere iar condusul pe ele nu este deloc obositor. Cel puțin așa mi s-a părut mie.

Cele mai frumoase orășele din zonă?

Salzburg, cu o mulțime de obiective turistice, Hallstatt, poziționat superb pe malul lacului cu același nume, și St. Wolfgang am Salzkammergut. La fel de mult ne-au plăcut și Ramsau am Dachstein și Filzmoos, înconjurate de lanțuri muntoase înalte.

Ce castele puteți vizita? 

Am mers la câteva prin aceste zone. Pe lângă atât de cunoscuta cetate Hohensalzburg, care domină orașul Salzburg, am mai vizitat Hohenwerfen, acolo unde s-a filmat „Unde se avântă vulturii”, Moosham, denumit și Castelul Vrăjitoarelor, Mauterndorf și Finstergrun.

Destul de aproape este și Cuibul Vulturului, cabana lui Hitler din Bavaria.

Ce drumeții vă recomand?

Cu siguranță că sunt mii de trasee prin aceste zone dar noi am apucat să facem doar câteva dintre ele și le-am ales în general pe cele ușoare sau nu foarte grele, potrivite unei familii cu copii mici.

O plimbare frumoasă puteți face și în Muzeul Satului din Salzburg, chiar o zi întreagă.

Ce ziceți, v-am ocupat timpul pentru cel puțin 14 zile de vacanță? Eu zic că da, timp și energie să aveți.