Muzee virtuale, de vizitat online în vremuri incomode turismului adevărat

Dacă tot trăim vremuri incomode din punct de vedere turistic, în care petrecem sau vom petrece timpul liber în propriile case în solitudine, ca să nu zic izolare, vă propun o activitate online chiar interesantă din punctul meu de vedere – tururile virtuale ale unor muzee sau ale unor obiective turistice.

Sincer, aveam în plan să vizitez câteva muzee, ba chiar să plecăm din țară la finelele lunii martie, dar se pare că planurile noastre se vor nărui pentru moment, așa că le vom amâna pentru zile mai senine.

Așa că, dacă sunteți interesați de cum arată unele dintre cele mari muzee de artă sau de istorie, precum și unele dintre cele mai vizitate obiective turistice din mai toate colțurile lumii, sunteți doar la câteva click-uri distanță de ele.

La unele dintre ele poate că nu veți avea posibilitatea să ajungeți vreodată, așa că poate sunteți curioși să le admirați colecțiile, pășind virtual printre ele. Iar pe altele, mai la îndemână, poate că le veți pune pe lista de călătorii, după ce se termină toată agitația și isteria asta cu epidemia/pandemia de coronavirus care ne ține acum mai pe toți în casă.

Prima colecție online pe care o recomand, poate chiar cea mai impresionantă, este cea Google Arts&Culture, unde veți avea la dispoziție peste 4500 de obiective turistice din toată lumea cu street view. Incredibilă colecție – Taj Mahal, Machu Picchu, Stonehenge, Palatul Versailles și câte și mai câte atracții turistice de vis.

Există chiar și un top cu cele mai vizitate 10 muzee din lume – în care găsiți tururi virtuale pentru British Museum, Guggenheim Museum din New York, Rijksmuseum din Amsterdam, Uffizi Gallery din Florența etc.

Mai mult, pe internet am găsit o liste și cu muzeele virtuale de la noi, pe cimec.ro. sau la Muzeul Național de Artă al României.

De acolo puteți păși prin Muzeul Național de Istorie, Muzeul Cotroceni, Muzeul Grigore Antipa și multe altele, mai mici sau mai mari.

Dar mai am câteva pentru voi, pe care aș dori și eu să le vizitez cândva… Și care oferă câteva tururi virtuale internăuților.

Muzeul Louvre din Paris.

Hermitage din Sankt Petersburg.

Muzeul Dali, Catalonia.

 

Revin și cu altele, cât de curând.

Ce ziceți? Mai aveți idee și de alte tururi virtuale interesante?