Documentare interesante pentru pasionații de călătorie

Din păcate călătoriile, fie ele numai de weekend sau vacanțe adevărate, au luat o pauză acum, în acest trist context socio-sanitar. Suntem îndemnați să stăm în casă, să ieșim doar în caz de necesitate, pe bună dreptate de altfel, doar ați văzut ce se întâmplă în toată lumea.

Planurile noastre de primăvară s-au năruit momentan, ca și ale multora dintre voi. Să sperăm că vor rămâne valabile cele pentru vacanța de vară deși, la cum arată lucrurile și informațiile primite pe canalele media, nimic roz nu se arată la orizont. Dacă economicul cade, dacă vom avea probleme cu job-urile noastre, implicit vacanțele plănuite vor suferi.

În orice caz rămânem optimiști și suntem permanent în căutarea unor noi locuri de vis prin care să ne plimbăm.

V-am dat idei despre tururi virtuale pe care le puteți face în muzeele sau obiectivele turistice din toată lumea. Pasionații de călătorie vor aprecia cu siguranță și documentarele de gen, multe dintre acestea fiind disponibile la liber pe internet.

Dacă tot stăm acasă, trebuie să ne ocupăm timpul cu ceva. Chiar dacă lucrăm de acasă, apropo, o activitate extrem de plictisitoare pentru mine, pentru că prefer să interacționez pe viu cu colegii mei, nu prin telefon, remote,  videoconferințe și alte mijloace digitale. Însă, pentru binele nostru și al business-ului în care activez, trebuie să stau mai mult în casă.

Așa că, pe lângă treburile de la serviciu, cu siguranță că acum avem mai mult timp pentru citit sau văzut filme și documentare, de orice fel. Dar eu vi le propun pe cele cu idei de călătorie, pentru vremurile bune ce vor veni. Cândva.

O simplă căutare pe youtube vă poate dezvălui o mulțime de astfel de documentare, unele dintre ele chiar foarte noi. Iar canalul de youtube al lui Lucas este o adevărată comoară din acest punct de vedere.

Sau ce spuneți de o plimbare cu trenul prin Ecuador?

Islanda este pe lista noastră viitoare, sperăm cât se poate de curând.

BBC Travel Show este un alt canal care merită răsfoit.

Un alt canal extraordinar este cel al Expoza Travel.

Cum este și cel DW Documentary, cu o mulțime de videoclipuri și documentare de călătorie.

Interesante sunt și călătoriile europene ale lui Rick Steve.

Zabardast – cum pasionații de adrenalină fac orice pentru a se bucura de cele mai sălbatice peisaje.

Sau, de ce nu, unul dintre recentele documentare despre România.

==============================================================

Dacă aveți și alte ideidespre astfel de documentare, le așteptăm cu interes.