Canionul Liechtenstein din Austria

Mai contorizam inca o frumoasa experienta in vacanta din Austria si anume vizita la canionul Liechtenstein de langa Sankt Johann im Pongau, oras aflat cam la 50 de km de Salzburg. Unii ar spune ca nu e mare lucru, ca avem si noi astfel de monumente naturale in Romania. Avem, asa este, poate chiar mai frumoase, dar care din pacate nu beneficiaza de acelasi nivel de organizare. Nu cred sa vedeti prin canioanele din Romania babute in carje sau mosi in baston la plimbare. Asta imi place aici, aproape oricine se poate bucura intr-o oarecare masura de frumusetile naturii.

Corect, nu pe gratis, nimic nu este pe gratis in ziua de astazi si nici nu cred sa fi fost vreodata. Dar as da cu placere si la noi bani ca sa pot avea acces impreuna cu familia mea la astfel de obiective turistice.

Biletul de intrare pentru toti trei a fost 12 Euro. Canionul are o lungime de aproape 4 km si pe alocuri este inconjurat de stanci cu o inaltime de pana in 300 metri. Din cate am inteles, primele pasaje pentru turisti au fost amenajate in anul 1875 de Johann al II-lea, Print de Liechtenstein.

Cand plecam noi si-au facut aparitia si cativa timisoreni veniti sa viziteze canionul. Le-am spus de la inceput ca o sa le placa, este impresionant. Mai multe imagini de acolo in continuare.