Pe malul Rinului

Era ora pranzului. Ne aflam cu masina pe autostrada, plecati de la Cetatea Eltz catre Obertal-Baiersbronn, localitatea in care eram cazati in Padurea Neagra. Cum vroiam sa ne relaxam un pic cu un suc rece si ceva de mancare, am iesit de pe autostrada la prima iesire care ne-a aparut in cale. De acolo, ne-am mai plimbat pe soseaua care serpuia printre dealurile pline de culturi cu vie fara sa stim o destinatie exacta. Si, fara sa vrem, am ajuns pe malul Rinului, in oraselul Sankt Goar.

Nu ma asteptam sa gasesc una dintre zonele Germaniei despre care citisem pe internet si pe care vroiam sa o vizitez, in primul rand pentru ca abunda in castele. Frumos acolo: terase pline cu turisti, vapoare care navigau pe fluviu, castele de o parte si de alta a lui, plantatii de vie cat vezi cu ochii, chiar si pe dealurile abrupte. Este o zona care merita cateva zile de vacanta alocate, pentru ca ai ce face acolo.

Dupa ce am luat masa, nu am rezistat sa nu conduc cateva zeci de kilometri pe soseaua care serpuia paralel cu fluviul. A fost o adevarata incantare.

Cateva imagini de acolo, in continuare.