Pe la Comana și prin Delta Neajlovului

De 1 Mai am făcut o vizită de câteva ore pe la Comana, ca să ne mai energizăm după prea multă cărnăraie preparată la grătar. Am ajuns relativ repede dar nu ne așteptam să fie atât de multă lume acolo. Era ca la Verdun, parcă era o zi cu vreun târg în parcul Herăstrău din București, cu prea multă lume din punctul meu de vedere. Era și ceva concert pe o pajiște de lângă sat, de unde se auzeau niște ritmuri grecești, deh, zi de sărbătoare.

În orice caz, nu ne-am descurajat, am reușit să parcăm mașina și apoi am luat-o ușor la pas, prin parcul de aventură Comana. Care ni s-a părut mult mai bine amenajat decât ultima oară când l-am vizitat. Alei largi, încadrate de iarbă proaspăt cosită, curățenie exemplară, locuri pentru picnic, multă lume care stătea întinsă pe iarbă la relaxare. Frumos. Civilizat.

Mai mult, acum există și un vaporaș cu vreo 20 de locuri care face plimbări de 30 de minute pe ochiurile largi de apă din Delta Neajlovului, timp în care o voce înregistrată povestește despre câteva momente istorice petrecute în zona Comana. 20 de lei de persoană plimbarea cu vaporașul.

De asemenea, vizitatorii pot închiria bărci cu vâsle (35 de lei pe oră), caiace de la debarcader, pentru a merge singurei pe apele Deltei. Normal, există în continuare traseele de cățărat prin copaci și tiroliana peste lac, ba chiar și un perete de escaladă mai nou, caii de agrement sau zona pentru tir cu arcul. Din câte am înțeles pot fi închiriate și biciclete. Iar amatorii de pescuit se pot relaxa pentru toată ziua cu privirea la plută pentru o anumită sumă de bani.

 

Am fost norocoși să prindem ultima tură cu vaporașul prin Deltă, pentru că la ora 19.00 încetează toate activitățile de acolo. Așa că ne-am bucurat pentru 30 de minute de frumoasa Deltă a Neajlovului la apus.

Câteva imagini de acolo, în continuare.

Clar este că nu te poți plictisi o întreagă zi acolo, este unul dintre cele mai frumoase locuri de lângă București. Puteți petrece timpul în parcul de aventură, puteți vizita Mânăstirea Comana (unde se zvonește că ar fi fost îngropat trupul fără cap al Domnitorului Vlad Țepeș) sau Satul de Meșteșuguri, unde sunt puse în valoare tradiții populare ale zonei.

Cultură, istorie, tradiții și locuri frumoase, toate la Comana!