Plaje frumoase la Muntele Pelion în regiunea Volos, pentru o frumoasă vacanță de vară

Regiunea Volos, Muntele Pelion, a fost o reală surpriză pentru noi. Ne-am simțit minunat și vom reveni cu siguranță în următoarea vacanță din Grecia tot acolo, la Mareea Egee, pentru că mai avem o mulțime de obiective turistice și naturale de descoperit.

Mai întâi aș vrea să vă arăt câteva plaje minunate pe care le-am călcat și unde ne-am bucurat din plin de mare și de soare. Plaje cu peisaje superbe, unele mai ușor de accesat, altele mai dificil, atât cu mașina cât și la picior.

Regiunea Volos, Muntele Pelion, mi-au atras atenția după ce l-am întrebat pe un grec care sunt destinațiile favorite de vacanță ale compatrioților săi. Și mi-a răspuns Volos, precum și insula Skopelos. Mă rog, părerea lui poate fi una subiectivă, dar eu am reținut-o și am pus-o pe lista noastră de vacanță grecească.

Și nu mi-a părut deloc rău că am mers acolo, ne-am simțit foarte bine atât la frumoasele sale plaje cât și în alte atracții turistice.

Care sunt plajele la care am fost și care ne-au plăcut atât de mult în Pelion? Pe rând, Agios Ioannis, Papa Nero, Damouchari, Fakistra și Agii Saranta.

Update 2021. La fel de frumoase sunt și plajele Milopotamos și Limnionas.

Recomand ca la toate să aveți la voi încălțăminte specială pentru a călca cum trebuie pe pietre. Chiar dacă mai toate au și nisip, există din abundență pietre, bolovani și pietricele care vă vor solicita tălpile picioarelor.

Agios Ioannis și Papa Nero, aflate una lângă cealaltă, legate de o zonă de promenadă asfaltată și cu un pod peste râul care se varsă în mare. Plaje largi, amenajate cu șezlonguri, există și destule taverne dar și mici supermarket-uri pentru a lua masa, cumpăra ceva de ronțăit sau numai apă rece.

La ele se ajunge cel mai ușor, există chiar și o parcare destul de generoasă pentru mașini, plasată chiar între cele două plaje.

Plaja Agios Ioannis are lângă o mulțime de unități de cazare, perfecte pentru cei care vor să stea foarte aproape de mare.

Noi am stat la plajă pe Papa Nero, ne-a făcut nouă cu ochiul mai tare… Mai largă, mai spațioasă, perfectă pentru distanțarea socială. Nu că ar fi fost foarte mulți turiști pe plajă în acele zile…

Cam așa arată și pe video…

Normal, după vreo două ore de stat la soare și în mare, ne-am retras la o terasă pentru a ne răcori…

… cu o bere locală.

De la Papa Nero ne-am suit în mașină și am plecat către plaja Damouchari, despre care am auzit că a găzduit platourile de filmare pentru câteva scene din filmul Mamma Mia…

Așa că… serpentine, serpentine, pantă, pantă… și după 30 de minute parcam în plin soare, pentru că la umbră printre măslini nu mai era loc…

După vreo 5 minute de mers pe jos am ajuns în micuțul port Damouchari… mărginit de câteva unități de cazare și de taverne… mi s-a părut extrem de cochet acolo, chiar am găsit cazări interesante pentru o dată ulterioară.

Există și un poster care ne arată unde au fost filmate scenele din film…

Din păcate, acea clădire este acum în paragină, nu a fost deloc conservată.

După ce doamnele au probat niște rochițe la parterul pensiunii Victoria, care are și terasă dar oferă și cazare, la prețuri chiar foarte bune…

… am mers către plaja Damouchari, pentru încă o tură de baie și soare.

Frumos acolo… puțină baie dar mai multă explorare… Am mers până în capătul celălalt al plajei, unde între stânci am găsit o grotă, apoi am urcat pe drumul pietruit care șerpuia în sus, deasupra, pentru a vedea plaja de sus.

Filmări? Avem filmări și de la plaja Damouchari, una dintre cele mai frumoase din Volos.

La întoarcere către parcare…

… am luat la picior o pantă destul de sănătoasă! „Damouchari Health Check!” 😀

Ca să nu ne plictisim prea tare, după vreo 2 ore am plecat către o altă plajă – Fakistra. Clar, cea mai frumoasă dintre cele la care am fost la Muntele Pelion, dar la care se ajunge și cel mai greu.

După ce am condus cu mașina pe drumuri întortocheate și cu pante extreme, locul de parcare de la destinație fiind unul pentru maxim 7-8 mașini… a trebuit să mergem pe jos încă 20 de minute. La coborât a fost mai simplu… la urcat mai cu gâfâieli…

Dar clar, Fakistra a fost cea mai frumoasă plajă.

Avem și o scurtă filmare de acolo, de pe frumoasa plajă Fakistra.

Unde eram noi, încă o familie și niște „căprioare” ascunse printre stânci. A fost perfect acolo… Păcat că valurile erau cam mari și nu ne-am putut face de cap cum am fi vrut prin apa mării.

De menționat că la Fakistra nu există magazine sau taverne, așa că recomand să aveți la voie cele necesare, ceva de ronțăit dar și niște butelci cu lichide pentru hidratare.

A doua zi ne-am pus în plan să mergem la o altă plajă – Agii Saranta. Zis și făcut. Alte serpentine, ale drumuri strâmte și cu pante abrupte (pe care greu le-am urcat cu mașina la întoarcere)… dar acolo există parcare pentru mașini chiar pe faleza de lângă plajă.

Plaja destul de largă, cu multe taverne și vreo trei zone de șezlonguri, prima plajă la care am văzut și un salvamar (de fapt o salvamariță)…

… și unde am stat liniștiți ca focile la soare…

Filmarea de la plaja Agii Saranta, mai jos.

După vreo două ore am cedat și am trecut la umbră printre copaci… eram gata, nu mai suportam plajă și soare pe această vacanță… Mă încinsesem la limita mea maximă…

Așa că mi-am lăsat companionii să se mai bucure un pic de soare, după care am sunat adunarea și am plecat…

Numai că, atenție la neatenție, nu am urcat din prima cumplita pantă cu mașina, pentru că m-au oprit niște motocicliști din avânt la jumătatea acesteia.  Iar plecarea din rampă cu o pantă atât de accentuată, cu o mașină non 4×4 este un pic mai dificilă. Clar, mititica noastră nu a putut…

A trebuit să-i dau jos pe tovarășii de călătorie, am dat cu spatele până la baza pantei, am ambalat bine… și fără niciun obstacol în cale am urcat fără probleme.

Minunată, despărțită în două golfulețe de o stâncă cu două treceri, una mai largă pe nisip, alta mai scundă prin apă este și plaja Milopotamos… Am trecut prin despărțitura din stâncă către plaja mai mică, unde deja mulți turiști își puseseră cearceafurile în grota largă, la adăpostul umbrei.

Are parcare amenajată, există șezlong-uri și umbreluțe, ba am văzut și vreo două taverne. Frumos acolo.

Mai liniștită și mai salbatică este plaja Limnionas, la care se ajunge și mai greu, pe un drum destul de rupt printr-o livadă de măslini. De preferat o mașină cu garda la sol mai serioasă pentru a ajunge până jos. Sau lăsați mașina pe șoseaua asfaltată și coborâți pe jos cam 1km până la plajă.

Avem și un video de acolo.

Aici nu erau nici șezlonguri, nici taverne. Așa că ar fi de recomandat să aveți apă/răcoritoare și de-ale gurii cu voi. Plus umbreluță dacă aveți în plan să petreceți toată ziua acolo.

==============================================================

Deci cam acestea sunt cele 7 plaje la Muntele Pelion pe care vi le pot recomanda momentan. Mai sunt și altele, dar voi scrie despre ele când le voi vedea.

Să aveți o minunată vacanță grecească, așa cum a fost a noastră!