Minimundus, Klagenfurt – Cum să fii un Guliver în Țara Piticilor

În peregrinările noastre din Carinthia, Austria, am avut ocazia să vizităm și Minimundus din Klagenfurt, un muzeu cu miniaturi ale celor mai importante și mai frumoase clădiri din lume.

Extrem de interesantă și de plăcută vizita, puștiulică zburda de la o clădire la alta, cum nu l-am văzut niciodată. Primul muzeu în care chiar s-a simțit cu adevărat bine, fără să ne referim la grădinile zoologice. Practic, putem spune că am vizitat întreaga lume în doar câteva ore, erau expuse acolo o mulțime de clădiri interesante și frumoase, unele de care nici nu auzisem.

Pe lângă acestea, aici am mai văzut și machete ale unor vapoare la fel de faimoase, plus o mulțime de trenulețe funcționale, cu gările aferente. Am văzut chiar și miniatura Bisericii de la Curtea de Argeș. Era chiar și cetatea de la Soroca, din Moldova.

Parcă nu-mi mai venea să plec de acolo, atât de bine m-am simțit. Parcă eram niște Guliveri pe un întreg mapamond, unul în care piticii sunt arhitecți desăvârșiți. Poți vedea cele mai atrăgătoare clădiri din lume, unele pe care unii dintre noi nu le vor vedea niciodată în realitate.

Mai multe imagini de acolo gasiti în continuare.