Alpii austrieci

De ce sa nu o recunosc, zonele noastre preferate de vacanta sunt cele aflate in Alpi, fie ca apartin de Italia, Austria, Elvetia, Franta sau Germania. De fiecare data ne-am simtit extraordinar acolo, in fiecare vara incercam sa ajungem macar pentru cateva zile. Nu am fost inca in Alpii francezi dar vom ajunge noi candva. Ca sa fiu sincer pana la capat, mai sunt multe locuri in Alpi pe care nu le-am vazut.

De altfel, cred ca oricui i-ar placea sa viziteze acele locuri. Te poti plimba cu masina peste tot, soselele sunt foarte bune si libere in timpul saptamanii, exista tuneluri si drumuri private care te duc pana in varful muntilor. Si daca cu masina, motocicleta sau cu bicicleta nu poti ajunge, cu siguranta poti folosi traseele marcate sau, de ce nu, o telecabina. In varful muntelui vei gasi mai mult ca sigur o cabana cu restaurant si sezlonguri, pentru a te bucura de soare, de o bere buna sau, de ce nu, de un apfel strudel cu sos de vanilie.

Mai jos, puteti vedea cateva imagini turistice surprinse in calatoriile noastre din Austria. Cateva facute de pe Katschberg (zona Salzburg), altele facute pe drumul dintre Saint Michael im Lungau si Scharnitz.