HohenSalzburg

Salzburg

Salzburg-ul este unul dintre cele mai frumoase orase vizitate de noi. Pe langa casa lui Mozart, sunt multe alte locuri pe care le puteti vizita acolo. Cred ca am fost acolo de cel putin patru sau cinci ori, de fiecare data vazand si experimentand lucruri noi.

Cu siguranta tuturor vizitatorilor le atrage atentia Cetatea Salzburgului, HohenSalzburg, asezata pe un deal inalt, care vegheaza impunator asupra orasului si imprejurimilor. Am mers de doua ori sus la cetate si, de fiecare data, din motive de comoditate, am ales sa urcam cu ajutorul funicularului, unul extrem de modern de altfel. Cei care aveti timp mai mult si ani mai putini, o puteti face pe jos, chiar ar fi de preferat as spune eu.

Tin minte ca am platit in jurul a 25-27 de Euro pentru intreaga familie (doi parinti cu maxim doi copii) urcatul cu funicularul si vizitarea cetatii, cu audioghid in limba engleza. Sunt o multime de lucruri interesante de vazut acolo, de la sala de arme, tot felul de expozitii de arta precum si sala de muzica. Si, de ce nu, dupa atata mers, va puteti reincarca bateriile cu o masa buna la terasa restaurantului cetatii.

Cateva imagini din cetate dar si cu peisajele care se vad in jurul ei, mai jos.