Muzeul Satului din Maria Saal (in cateva imagini)

In orice vacanta, daca ne apare vreun muzeu al satului in cale, nu ezitam sa-l vizitam. Daca nu putem imediat, revenim cu siguranta cand programul ne-o permite, in zilele urmatoare. Ne plac foarte tare aceste muzee, de altfel suntem unii dintre vizitatorii care frecventeaza destul de des Muzeul Satului din Bucuresti. Ne-a placut foarte tare si cel din Sibiu, insa acela este cam departe de noi. In cel din Bucuresti mergem la cateva saptamani si pentru ca sunt organizate tot felul de evenimente interesante acolo.

Dar am vazut cateva astfel de muzee si pe afara, vreo doua in Austria si inca unul in Bavaria. Si cu siguranta vom mai vizita si altele in vacantele ce vor veni. Daca vedem vreun indicator pe sosea care arata catre un astfel de muzeu in aer liber, cu siguranta vom schimba traseul.

Acum o sa va arat cateva imagini de la Freilicht Museum din Maria Saal, primul de acest gen din Austria, localizat in Carinthia, aproape de Klagenfurt si de cetatea Hochosterwitz.

Nu este un muzeu foarte mare sau extins, in maxim trei ore ii puteti vizita fara graba toate casele dar si toate cotloanele acestora. Intrarea costa 7 Euro de adult si 3 Euro de copil. Casele sunt aduse din toate zonele Austriei. Puteti vedea cateva ferme, o croitorie, casa cizmarului, casa bacanului, o moara de macinat grau, un gater, un cuptor de var si un han traditional, in care puteti degusta bucatele locului.

Am ajuns acolo dimineata, la ora de deschidere, asa ca l-am vizitat aproape singuri si nestingheriti. Bineinteles, toate casele de acolo sunt construite din lem. Mi-a placut ca in majoritatea caselor nu era restrictionat accesul in camere, astfel ca am putut intra in ele pentru a vedea de aproape mobila si obiectele decorative.

Pe mine m-a atras in primul rand simplitatea interioarelor, dupa cum puteti vedea si voi in imaginile de mai jos. Cred ca merita sa faceti o vizita acolo, daca sunteti cumva prin zona.