Pe platou, intre Piatra Arsa si Caraiman

Ieri, in ciuda avertismentelor meteo, am fugit la munte. Nu am mers prea departe de Bucuresti, ne-am oprit la Sinaia. De altfel nici nu puteam merge in alta parte, pentru ca ne-am propus o excursie de o zi. Din Bucuresti, pe autostrada A3, am facut aproximativ 90 de minute pana in Sinaia.

Pentru ca vremea era inca destul de urata la 9 dimineata cand am ajuns noi, am mers mai intai la Peles. Ne-am plimbat prin curtea si parcul castelului, pe la Pelisor, apoi ne-am oprit la terasa fostului Corp de Garda, acum transformat intr-un mini-hotel. Acolo ne-am asezat frumos la o masa si am baut o ciocolata calda. De altfel, este unul dintre locurile noastre favorite, in care revenim cat de des putem. Ne place sa stam acolo, sa privim castelul, in special intr-o zi linistita. Acum nu mai de liniste nu putea fi vorba, pentru ca erau o groaza de turisti, de toate nationalitatile.

Cum au aparut primele raze de soare, ne-am strans lucrurile si ne-am urcat in masina. Puteam merge unde ne propusesem. Am iesit din Sinaia pe drumul catre Targoviste apoi am facut dreapta pe soseaua asfaltata catre Piatra Arsa. In 30 de minute eram acolo. De remarcat ca la 1km de cabana, practic unde s-a terminat asfaltul, s-a amenajat o parcare cu plata, unde masinile sunt pazite permanent, cel putin asa cred.

Am luat pranzul, pentru ca se facuse deja ora, apoi am luat-o la picior pe platou catre Cabana Babele. Vremea superba, cu soare si nori, tocmai buna pentru o plimbare linistita printre jnepeni, apoi pe platou, catre Caraiman. Din pacate nu am putut ajunge la Crucea de pe Caraiman, desi avusesem in plan. Era prea tarziu si nu aveam timp sa ne intoarcem la masina. Cu alta ocazie, cand vom urca pe munte mai de dimineata si mai echipati.

Insa ne-am bucurat la maxima de o zi superba, cum nu se anunta din prezicerile meteorologilor. Cateva imagini de acolo, cu jnepenii, cu caii care pasteau linistiti, cu Caraimanul, Crucea de pe Caraiman dar si cu telecabina care urca din Busteni, in continuare.