La Cascada Rinului, merită o zi dintr-o vacanță

La Cascada Rinului am fost de vreo de două ori, în 2008 și în 2014. Prima dată pentru că făceam un tur pe lângă lacul Bodensee, a doua oară în trecere către Munții Pădurea Neagră, împreună cu niște prieteni.

Din păcate niciodată nu am stat o zi întreagă acolo, pentru că nu era timp. Dar poate vă dau o idee bună de plimbare într-una dintre vacanțele voastre, dacă sunteți prin zonă. Noi vom mai trece pe acolo, cu siguranță.

Mai exact, Cascada Rinului se află lângă orașul Schaffhausen. Există diverse locuri de parcare cu plată – unul de unde se poate admira tumultul apelor Rinului care să prăvălesc la vale sau altele de unde se pot lua vaporașe care duc turiștii aproape de cascadă, pentru ca apoi aceștia să urce pe stânca din centrul cascadei.

De fiecare dată când am fost acolo a plouat, vremea nu a ținut cu noi, așa că nu am luat niciodată vaporașul. Era prea udă vremea. Deși cred că ar fi fost tare mișto să urc acolo sus pe stâncă, chiar în centrul cascadei.

Am parcat în spațiul amenajat de lângă castelul Laufen apoi am intrat în zona special amenajată foarte aproape de cascadă. Parcă 5 franci elvețieni de persoană costa un bilet. Și de la castel am coborât destul de mult aproape de cascadă, de unde am privit-o în voie.

Dar se poate face o plimbare sănătoasă în jurul cascadei, pentru a o admira din toate direcțiile. Cred că harta de mai sus este chiar elocventă din acest punct de vedere.

Practic nu te poți plictisi cel puțin câteva ore bune pe acolo. Se poate face un tur în jurul cascadei, se poate vizita castelul Laufen, se pot face plimbări cu vaporașul și, normal, se poate mânca la unul dintre restaurantele de pe traseu.

Cum arată cascada? Mai jos, video.

Așa că, dacă sunteți în drum cu mașina către Munții Pădurea Neagră, spre Alsacia sau chiar prin Elvetia, merită măcar o scurtă oprire pe acolo. Nouă ne-a plăcut foarte tare.

Alte câteva imagini de acolo, de la Cascada Rinului, în continuare.