Freilichtmuseum Glentleiten – Un drăguț muzeu al satului bavarez

Răscoleam prin hard disk-ul cu amintiri și am dat peste câteva poze făcute la Freilichtmuseum Glentleiten, un muzeu al satului bavarez. Așa că m-am gândit să le arăt, deși nu sunt nici foarte multe, nici de o calitate extraordinară. Dar poate vă sunt de folos din punct de vedere informativ, în caz că vreți să vizitați un astfel de obiectiv turistic în Bavaria.

Freilichtmuseum Glentleiten se află undeva pe drumul dintre Garmisch-Partenkirchen și Munchen. În funcție de ce direcție veniți, ieșiți de pe autostradă în dreptul localității Großweil.

Freilichtmuseum Glentleiten este un muzeu al satului de dimensiuni medii, mult mai mic în suprafață decât al nostru Astra din Sibiu, cu mult mai puține case decât cel din București. Accesul nu este foarte scump din câte îmi aduc aminte.

Dar toate căsuțele sunt așezate într-un cadru natural superb, pe un deal, cu multă verdeață, pășuni, pădure, un lăcușor și un râu cu mici cascade. De altfel cam cum sunt așezate casele bavareze la munte, cu mult spațiu între ele.

Te poți plimba câteva ore bune acolo fără a te plictisi, poți face un picnic sau poți mânca la restaurantul din incinta muzeului, poți să lenevești, te poți relaxa. Ba chiar, dacă îmi aduc bine aminte, este și o berărie acolo, era culmea să lipsească așa ceva. Doar am văzut una chiar la o mănăstire, pe muntele sfânt al Bavariei.

Țin minte că la Freilichtmuseum Glentleiten am văzut mori de apă complet funcționale, nu ca la noi puse doar de decor. De asemenea, sunt amenajate tot felul de expoziții cu obiecte istorice sau tradiționale din Bavaria. Și ar trebui să consultați programul pentru că în anumite zile se fac și ateliere și demonstrații ale meșteșugarilor din zonă. Iar oițele, văcuțele, rațele sau gâștele nu lipsesc din peisaj. Nici micile grădini de zarzavaturi.

Deci, câteva imagini de acolo, în continuare.

Sper că v-a plăcut și că veți face o plimbare pe acolo.

Între timp am mai găsit câteva muzee ale satului bavarez, pe care sper să le vizitez vreodată

Dar și o listă cu alte muzee în aer liber din toată lumea – aici.