Colecția personală Votter cu mașini și motociclete retro, din Kaprun

Prin Austria și Bavaria am întâlnit o mulțime de expoziții particulare, pe diverse teme, unele dintre ele amenajate chiar în casele posesorilor. Și când am trecut prin Kaprun am vizitat si expozitia particulară de mașini de epoca și motociclete Votter,despre care aflasem de pe internet. Cum sunt pasionat de automobile retro, trebuia neapărat să trec pe acolo. Biletul de intrare pentru toți trei a costat 15 Euro.

Practic, în subsolul hotelului al cărui proprietar este, domnul Votter a înghesuit în orice spațiu și colțișor cam 170 de mașini de epocă, motociclete și chiar utilaje agricole. Din câte am înțeles majoritatea sunt încă în stare de funcționare.

Cel mai mult mi-au placut un Volkswagen Karmann & Ghia Coupe, un Porsche 356B și unul 356A aflat încă în proces de restaurare atunci, un BMW 700 Coupe, un DKW (Auto Union – Audi) 1000s și un altul F12 Roadster, BMW-urile Isetta, um Messerschmitt KR200 si un Volvo P1800.

Bineînteles, și toate broscuțele. Cred ca frumoaselor mașini de epocă de acolo le-ar fi stat mult mai bine într-un spațiu mai generos, pentru a fi admirate pe îndelete din toate unghiurile.

Ce să mai, retro-nebunie totală în acel subsol de hotel. Merită vizitat.

Câteva imagini, în continuare.