Drumeție romantică, către Capela Îndrăgostiților. Pe Katschberg.

Era una dintre primele zile cu soare acolo sus pe vârful muntelui, în Katschberg, o frumoasă stațiune aflată la granița dintre Salzburg și Carinthia. Fusesem într-o drumeție sus pe Aineck, cu telecabina, dar nu eram deloc obosiți.

Cum am văzut indicatoarele către Capela Îndrăgostiților, Marienkapelle, ne-am zis că ar fi frumos să mergem într-o scurtă plimbare de două ore (dus-întors) până acolo. Timp de o săptămână avusesem parte numai de vreme noroasă, cu ploi multe și temperaturi chiar scăzute pentru final de iunie, așa că eram tare bucuroși de soarele care se arătase într-un final. Era o vreme tocmai potrivită pentru drumeții în familie.

 

Așa că am luat-o la pas pe traseul forestier Herzel-Weg, unul cu o pantă destul de molcomă și pe care se poate merge foarte bine și cu bicicleta. Nu ne-am grăbit, pe vremea aia puștiulică avea o vârstă mai fragedă, așa că am făcut destule opriri pentru repaus.

Din loc în loc am găsit tot felul locuri amenajate pentru îndrăgostiții de toate varstele, unde ne-am odihnit dar am făcut și poze. Normal, nici vacutele nu au lipsit din peisaj.

Sus, la o altitudine de 1850m, am ajuns la cocheta Capelă a Îndrăgostiților, unde am înțeles că se oficiază și căsătorii. Era închisă când am ajuns noi acolo, așa că am preferat să ne așezăm pe iarbă și să privim la peisajele care se arătau în zare. Să ne relaxăm, să ne încărcăm cu energie…

Imagini din prea romanticul traseu, în continuare.

La întoarcere, norii se adunau din nou, semn că era vremea pentru o nouă ploaie…