Spotlight 2019. Vineri seara, luminițe colorate și un Festival Streetfood (foto-video)

Am plecat pe la orele 20.00 de la muncă vineri seara, așa că am luat-o la plimbare pentru încă o tură pe Calea Victoriei pe la festivalul Spotlight 2019, care se desfășoară în weekend-ul 18-21 aprilie.

Cu gândul să mănânc ceva bun pe acolo, pentru că știam că se desfășoară în paralel și un festival de streetfood, organizat în Piețele George Enescu și Universității.

În Piața George Enescu totul arăta cam așa…

… i-am văzut pe cei de la Smokin Pig, Fane Curcanu, La Finca, Nache’s, Plescavita Van, Via Gorfreria etc…

Nu am rămas, aveam de gând să merg în Piața Universității, mai ales pentru că începuse să picure un pic, chiar mi-era frică să nu mă prindă vreo ploaie sănătoasă pe acolo…

Așa că am luat-o iar la pas pe lângă Statuia lui Carol I dar și prin zona disco, disco-disco bum bum, unde era aceeași faină atmosferă de petrecere…

… și am ajuns în Piața Universității. Unde oferta streetfood era parcă mai generoasă, cu și mai multe caravane, și mai multe locuri de luat masa, chiar și cu unul acoperit, sub care te puteai ascunde de ploicică.

Am văzut van-urile celor de la Za German – Wurstwagen, Circus Pub, Burger Peter, Satisfry, Meat Busters, Delicii pe Roți Waffles etc.

Nu era coadă aproape nicăieri, poate și pentru că mulți s-au speriat de vremea oarecum potrivnică unui festival în aer liber. Eu m-am oprit la Circus Pub, de unde am comandat un delicios burger King Louis, cu carne de vită, camembert, salsa de trufe și ciuperci champignon. Foarte bun! Foarte foarte bun!

Așa că, după ce mi-am pus burtihanul la cale, am pozat un pic cortul luminat și jucăuș din Piața Universității… Pe bune dacă nu aș fi luat-o pe rând la toți cei prezenți în zona streetfood dar nu este tocmai ieftin să poftești și să te saturi ca lumea la genul ăsta de festival streetfood. Mâncare excelentă, prețuri pe măsură… Păcat că nu am văzut și niște mașinuțe cu bere artizanală, că acolo sigur mă opream… de câteva ori…

Apoi am admirat cortul luminat din Piața Universității…

… apoi am luat-o la pas către Palatul CES, unde am filmat proiecția video 3D inspirată din creațiile marelui nostru Brâncuși.

După care am ajuns la Palatul Loteriei Române, chiar lângă, pentru a filma și proiecția video de acolo. Așa că vă invit să o vedeți, în continuare.

Se făcuseră deja orele 22.00, așa că am fugit repede către stația de tramvai. Nu de alta, o fi fost el luminat și frumos centrul Bucureștiului, dar parcă nu aveam chef să merg pe jos până acasă… Sau să mă rog de taximetrești să mă ducă în Rahova…

PS. Mergeți la Spotlight 2019 și în zonele Streetfood, s-ar putea să vă placă…