Vacanță în Grecia – Mytikas, un sătuc liniștit pe malul Mării Ionice

Se spune că prima experiență într-o țară sau regiune este esențială pentru stabilirea unor viitoare escapade acolo prin vacanțe.

Iar experiența noastră din prima vacanță în Grecia a fost una la superlativ, chiar peste așteptările noastre. Așa că, oarecum garantat vom reveni și în anii viitori, pentru a descoperi și alte sătuce sau orășele frumoase, pentru a face plajă și pentru a ne scălda în azuriile ape ale Mării Mediterante. Și nu în ultimul rând pentru a ne delecta cu delicioasele rețete culinare cu fructe de mare sau cu pește.

După îndelungi căutări pe booking, am ales să ne cazăm departe de orășelele aglomerate, cu aflux mare de turiști. Și am ales Faros Apartaments, în cochetul sătuc Mytikas (Mitikas). Așezat la jumătatea distanței dintre Parga și Lefkada.

Cazare rezonabilă într-un apartament cu tot ceea ce am avut nevoie. Și mai ales cu balcon cu vedere spre mare… Și o gazdă, Dimitris, foarte de treabă, gata oricând să ajute cu ce informații sau ce am mai avut nevoie.

De asemenea, se făcea curățenie zilnic, ceea ce nu prea mi s-a întâmplat chiar în toate complexurile de apartamente în care am mai stat prin vestul Europei.

Așa că, voi reveni cu drag tot acolo…. Preț bun, condiții decente, balcon cu vedere la mare…

Încă un plus pentru Faros Apartaments – plaja era la numai câțiva zeci de metri distanță. Micuță, sub o faleză, un pic sălbatică, cu destul de puțini turiști, adică tocmai cum ne place nouă. Să ne relaxăm, să facem baie și plajă fără să fim agasați de mulțimi de oameni… Vrem liniște și relaxare…

Două ore dimineața, alte două seara… Și mergeam doar cu strictul necesar la noi, drumul până la cameră fiind de maxim 5 minute…

Normal, avem și vreo trei filmulețe de acolo….

După cum am spus, o plajă micuță, pentru cei care vor să se relaxeze, să stea la plajă, să citească o carte… Plajă cu nisip și pietre mici, pentru care nu este nevoie de încălțări speciale.

Dacă se dorește animație și disco-disco bum-bum, la numai 15 minute de mers pe jos începe o plajă lungăăăă cu nisip, unde am văzut că erau amenajate și bărulețe….

Capitolul mâncare ne-a satisfăcut pe deplin acolo în Mytikas (Mitikas). Sunt vreo trei-patru taverne, poate mai multe, însă noi am nimerit în prima seară la Four Seasons. Și ne-a plăcut atât de tare atmosfera, personalul și mai ales mâncarea, încât am revenit cu drag în fiecare seară. Nu am mai încercat altă tavernă, Four Seasons ne-a răsfațat practic cu tot felul de mâncăruri cu fructe de mare, încât și acum mai înghit în sec când mă gândesc la ele.

Frumos acolo, la taverna umbrită, cu destul de puțini clienți spre orele serii, când apăream noi. Am mâncat calamar la grătar, octopus aka caracatiță, parpandele cu scoici, saganaki cu fructe de mare, paste cu fructe de mare… tzatzikiii…. Toate, dar toate, delicioase.

Uff… ne-am sculat de fiecare dată plini și satisfăcuți de la masă… Foarte bună mâncarea, recomand… Clar, în vacanța din Grecia am făcut o adevărată cură cu fructe de mare.

Iar pe străduțele din Mytikas am cules lămâi căzute din pomi… și ne-am uitat prin grădinile oamenilor la tot felul de pomi fructiferi pe care la noi nu-i prea întâlnești…

Iar pentru plimbăreți, regiunea Preveza este una chiar bogată în obiective turistice și istorice, chiar ai ce vizita în clipele de răgaz de la plajă pe acolo. După cum se poate vedea în harta turistică de mai jos.

Noi am mers în Parga, în Preveza dar și într-un tur cu mașina prin Lefkada.

Pentru a cumpăra cele necesare, mâncare, apă, bere, vin, sucuri etc. sunt vreo două supermarket-uri micuțe în Mytikas dar și un Lidl la vreo 7km distanță. Dar și câteva tarabe cu fructe și cu legume proaspete.


Deci, v-am dat sau nu o idee bună de staționare pentru o vacanță în Grecia reușită și relaxată? Eu sper că da…

Dacă mai aveți și alte idei sau sugestii, le primim cu drag… Doar mai trebuie să mergem și noi la anul…