Vacanță în Grecia – La plimbare prin Preveza, într-o zi caniculară (în câteva imagini)

Încă o zi la Marea Ionică, în vacanța din Grecia. După ce am terminat cu ritualul de dimineață, plajă, baie în marea azurie și o răcoritoare salată în stil grecesc, am plecat din nou la plimbare.

Pentru că nu suntem genul să dormim între cele două reprize de plajă, sau să lenevim, preferăm să ne plimbăm și să descoperim locuri noi, chiar dacă ziua era chiar una toridă. Fără urmă de norișor, cu un soare care insista să ne pârjolească în fiecare clipă. Dar nah, nu te pui cu țăcăniții de plimbăreți.

Cum orașul Preveza se află numai la 10km de cartierul nostru general din sătucul Mytikas, ne-am suit în mașină și în 15-20 de minute parcam deja în apropierea portului.

Lăsat mașina în parcare și chiar vis-a-vis ne-a sărit în ochi o patiserie. Poftele ni s-au stârnit instant și am degustat niște baclavale delicioase. Pe care le-am stropit imediat cu niște apă receee….

Apoi am luat-o la pas prin portul din Preveza, cu mii de catarge (hai, fie, sute) privind cu nesaț și curiozitate la toate yacht-urile sub pavilioane din țări îndepărtate de Europa, la catamaranuri dar și la bătrânele vase de pescuit grecești.

Nu am zăbovit prea mult pe acolo, pentru că nu aveai unde să te ascunzi de soare. Și ne cam leșinase…

Așa că ne-am retras pe străduțele din Preveza, la adăpostul umbrelelor, și le-am luat la pas.

Un centru ticsit de terase, restaurante, baruri și cafenele, fără prea mulți clienți la acele ore ale amiezii. Am intrat puțin prin magazine, în cele de haine sau cu suveniruri, ne-am zgâit cu ochii la tot ce ne ieșea în cale…

… și ne-am așezat la o terasă, unde am luat niște frappe-uri, ba chiar și niște bere, pentru răcorire. Nu ne înțelegeam cu grecul neam în engleză, dar l-a chemat pe șeful lui și am rezolvat comanda. A fost haios…

Apoi am căutat un supermarket local, eu fiind în căutarea unor beri locale, pe care să le iau acasă. N-am găsit mare lucru în materie de bere…

În schimb m-a dat pe spate oferta la uleiul de măsline… nici nu știam ce să aleg de acolo…

Și cam asta a fost plimbărica noastră prin frumosul orășel Preveza, sub soarele canicular al verii.

Stop… semnul din port ne cam dădea sugestii că vacanța noastră era pe final…

… așa că am mers înapoi în Mytikas, pentru o ultimă baie în Marea Ionică pe acest an…