10 documentare de food și travel de urmărit pe Netflix

Când stai mai mult în casă, consumi fără să vrei tone de imagini video, pe internet, la televizor, prin intermediul canalelor de știri sau, de ce nu, prin cel al serviciilor video on-demand gen Netflix, Amazon, HBO Go etc…

Cum lucrăm de acasă, înseamnă că după o zi de muncă avem mai mult timp liber pentru noi, pentru că nu mai pierdem cele două ore în medie pentru mers la munca și venit înapoi.

Iar prea mult timp liber trebuie umplut cumva, ca măsură antiplictiseală. Serialele, filmele și documentarele fiind una dintre soluțiile adoptate de către majoritatea cetățenilor.

Cum acesta este un blog de călătorii, eu vă recomand 10 documentare mișto care sunt disponibile prin serviciul de streaming Netflix. Cu peisaje superbe și locuri care îți taie răsuflarea, cu idei și impresii de călătorie, cu mâncăruri de-ți vine să muști din ecran de poftă…

Ce să mai, experiențe și locuri pe care cu toții ni le dorim…

Deci, care sunt cele 10 documentare de food și travel de urmărit pe Netflix?

Mountain – De ce se cațără unii nebuni pe cele mai înalte vârfuri? Ce îi îndeamnă să-și pună viața în pericol?

Magical Andes – Un documentar extraordinar despre magica lume a Anzilor, filmat pe un traseu din Argentina și până în Columbia.

Footprints – Documentarul urmărește traseul unor călători pe vestitul Camino de Santiago, într-o călătorie de 40 de zile.

Salt, Fat, Acid, Heat – Samin se plimbă prin lume, vizitează locuri și gătește specialități locale. Gurmanzii se vor delecta, cu siguranță. Și vor pofti…

Street Food – Un periplu cultural și culinar în lumea street food de pe tot mapamondul. Nu toți cei care gătesc pe stradă au studii de specialitate, însă sunt capabili să facă mâncăruri delicioase. Hai să aflăm poveștile lor…

Expedition Happiness – Doi tineri, un câine și un autobuz transformat în rulotă. Și o plimbare epică, cu experiențe și peisaje de neuitat pe continentul american.

National Parks Adventure – Narat de Robert Redford, un documentar despre cele mai frumoase parcuri naționale americane.

Tales by Light – O călătorie vizuală prin toată lumea, cu peisaje, oameni, culturi surprinse în ipostaze inedite, care vă vor încânta privirile.

Breakfast, Lunch, Dinner – Chef David Chang explorează cultura și bucatele tradiționale din Vancouver, Marrakech, Los Angeles și Phnom Penh însoțit de oaspeți celebri.

Conan without borders – Conan O’Brien, cunoscutul prezentator tv, călătorește și ne distrează din diverse destinații.

Și, de ce nu, Untamed Romania, un documentar despre țara noastră frumoasă.