Berlinul de sticla

berlinul_de_sticla_14

Astazi am petrecut cateva ore in centrul Berlinului. Am umblat pana mi-au cedat picioarele si s-au cerut singure la hotel. Si cand ma gandesc ca am apucat sa vad foarte putin din toate cele pe care un asemenea oras le poate oferi…

Ce m-a impresionat in primul rand? Pai faptul ca Berlinul este un oras modern, cu cladiri cu un design avangardist, in care pe langa faptul ca sticla domina, mai este prezentata si in forme absolut spectaculoase. Iar cladirile vechi, in momentul in care sunt reconditionate si credeti-ma, o  multime sunt in acest stadiu, toate vor avea o noua aripa sau o parte din fatada acoperita cu sticla.

Nu sunt un arhitect, nu sunt designer, nu sunt un mare artist si poate ca nu apreciez frumosul in toate formele lui, dar incercarea de a uniformiza aspectul unei citadele, de a creea un echilibru intre clasic si modern, de a estompa pe cat posibil diferentele dintre vechi si nou, este demn de toata lauda. Cred ca intr-un viitor cat se poate de apropiat, Berlinul va deveni unul dintre cele mai frumoase orase din lume.

Mai multe imagini, pe pagina urmatoare…