Hallstatt, un orasel fermecator

Sunt obsedat de acest orasel din Austria, inca de cand am vazut vestita lui poza pe internet, facuta din cel mai favorabil unghi (asemanatoare cu cea din header-ul acestui blog). De atunci am fost de doua ori acolo, din pacate de fiecare data pe ploaie. Nu-i nimic, voi mai reveni, poate pe o vreme mai buna si, cu siguranta, macar o data si in timpul iernii.

Hallstatt se afla la numai 72 de km de Salzburg, maxim o ora de mers cu masina. Nu este greu de ajuns, mai ales daca folosesti un GPS.

De mentionat ca de fiecare data am intalnit o groaza de turisti, de toate nationalitatile, religiile si rasele. Pana la urma, este unul dintre cele mai vizitate locuri din Austria, unul cu o faima mondiala.

Un orasel patrimoniu Unesco in care am petrecut de fiecare data cateva ore relaxante, plimbandu-ne dintr-un cap intr-altul pe stradutele lui sau cu vaporasul pe lac. Am mancat la micile restaurante traditionale si, bineinteles, am intrat in toate magazinele cu suveniruri, obiecte decorative lucrate manual sau cu diverse produse pe baza de sare. Preturile la restaurante nu mi s-au parut diferite de cele practicate in restul Austriei, insa suvenirului nu sunt tocmai ieftine.

Insa nu am apucat sa vizitam mina de sare, pesemne ca o vom face cu alta ocazie.

Cateva imagini de pe stradutele lui sau vazut de departe, de pe lac, in continuare.