Eng Alm, un satuc de poveste in inima Alpilor

Am incercat sa ajungem la Eng Alm si acum doi ani, insa ne-am ratacit pe drum si am ajuns prin alte parti. Insa anul asta nu am mai ratat o vizita de cateva ore in satucul din inima Alpilor, situat intr-o vale a masivului muntos Karwendel.

Un satuc la care se ajunge pe sosele destul de stramte, pe care trebuie sa conduci cu atentie. Noi, pentru ca am venit dinspre Mittenwald – Bavaria, a trebuit sa platim accesul pe doua sosele private pentru a ajunge acolo (4 Euro pe una, inca 3.5 Euro pe cealalta).

Daca va duceti acolo dinspre Achensee, banuiesc ca va trebui sa platiti numai ultima parte a drumului, cand se intra efectiv in valea satucului Eng Alm.

Desi este situat la o inaltime de peste 1200 de metri, acolo veti putea admira si o frumoasa padure de artari. Chiar este singura padure din Europa situata la o inaltime atat de mare. Printre copaci veti gasi alei pe care va puteti plimba in voie.

Dupa ce am parcat masina (fara costuri suplimentare) am mers aproximativ 30 de minute pe jos pana in sat, pe o alee amenajata. Din loc in loc gasiti bancute pentru a va aseza si privi la muntii inalti care inconjoara valea.

In Eng Alm traieste o mica comunitate de fermieri crescatori de animale. Am inteles ca acest satuc este atestat documentar pe la 1569 dar se banuieste ca fermierii traiau aici si acum 1000 de ani. Acestia cresc vaci, porci, capre, nu am vazut oi.

Ne-am plimbat printre casutele lor din lemn si am tras cu coada ochiului pe geamurile lor. Au la dispozitie toate conditiile moderne de trai dar si de crestere a animalelor, desi se afla in inima muntilor, pe un drum greu accesibil iarna.

Apoi ne-am asezat la terasa singurului restaurant de acolo. Pentru ca era destul de cald am degustat o bere rece dar am si am ciugulit niste carnaciori la gratar. Dupa ce ne-am odihnit, am plecat putin la plimbare in sus pe munte, printre vacutele aflate la pascut.

Toate aveau clopotei la gat, asa ca fundalul sonor a fost unul deosebit.


Normal, poate fi cumparat lapte proaspat dar si alte alimente, branzeturi sau mezeluri, procesate chiar acolo in satuc.

Ne-am simtit minunat acolo. Peisajele? Superbe! Va puteti convinge daca vizionati galeria foto de mai jos.