Valea Leutasch, Tirol – Pentru o vacanță liniștită

Valea Leutasch din Tirol, Austria, se află foarte aproape de Bavaria. Pe acolo am trecut de nenumărate ori în plimbările noastre și de fiecare dată i-am admirat peisajele dar și căsuțele frumos decorate și amenajate.

Leutasch se află pe drumul prin munți dintre Mittenwald și Innsbruck. În apropiere se află și frumoasa stațiune alpină tiroleză Seefeld.

Chiar ne-am cazat în Valea Leutasch de două ori și ne-am simțit foarte bine de fiecare dată.

O cazare ieftină dar cu gazde primitoare, unde ne-am simțit foarte bine a fost la Pensiunea Hotel Weisses Rössl. De fapt, acum văd că s-a mai scumpit (noi am plătit atunci aprox. 95 de euro pentru două nopți). Dar am rămas încântat când proprietarul, un italian de pe la Bolzano însurat cu o austriacă, mi-a spus că pot lua băutură din frigider sau diverse vinuri din rastel, urmând să las banii pe încredere într-o pușculiță. Pe încredere. Asta înseamnă civilizație.

O alta, de 4 stele, unde am stat în regim demipensiune, cu o mâncare excelentă, a fost la Sport Hotel Xander, foarte aproape de biserica Maria Magdalena, un simbol al văii. Acolo chiar am stat 10 nopți, timp destul pentru a ne face o părere obiectivă. Și unde ne-au dat gratuit biciclete pentru drumeții.

Cam așa arăta meniul la acest hotel Xander, în general de inspirație internațională. Gurmanzii se vor simți excelent acolo.

Și după mesele bogate am făcut plimbări destul lungi pe jos în fiecare seară, printre căsuțe și pensiuni, pe lângă pășunile proaspăt cosite. Liniște totală pe acolo în acele momente, trafic mai deloc, ingredientele perfecte pentru relaxare.

În orice caz, sunt o mulțime de pensiuni și de hoteluri frumoase în zonă. Iar acolo puteți petrece o vacanță liniștită, cu lungi plimbări pe jos dar și cu bicicletele, peste tot fiind piste amenajate pentru bicicliști, deloc dificile. Puteți vizita Mittenwald sau Seefeld în apropiere iar la câteva zeci de km este lacul Achensee, Innsbruck sau Hall Im Tirol. Vă recomand și idilicul sătuc Eng Alm. De asemenea, puteți urca pe munții din jur (de ex. din Mittenwald cu telecabina aproape de vârful Karwendel) sau puteți vizita canionul Leutaschklamm, aflat foarte aproape de granița cu Bavaria.

Există autobuze cu un orar precis care fac legătura cu toate orășelele din jur dar vă recomand să aveți propria mașină, pentru a accesa mai rapid toate obiectivele turistice din zonă.

Câteva imagini din Valea Leutasch, în continuare.