Pe la un Festival Medieval in Austria, la Castelul Kapfenberg

Unele dintre cele mai frumoase momente trăite în această vacanță de vară au fost cu siguranță cele câteva ore petrecute la Festivalul Medieval Ritterfest 2016 de la castelul Kapfenberg, din Austria.

Înainte să plecăm în vacanță m-am informat pe internet referitor la zona în care urma să petrecem o noapte, am văzut că este un castel în apropiere și tare bucuros am fost să aflu că acolo se desfășura un festival medieval în toată regula. Cum suntem mari amatori de astfel de festivaluri, ne-am propus să ajungem acolo. Și nu am regretat deloc alegerea făcută.

Așa că, după ce ne-am cazat la pensiune, ne-am urcat în mașină și am mers în orașul Kapfenberg. După ce am parcat lângă drumul care ducea la Castelul Kapfenberg, am luat-o către el, cu gândul că avem ceva de urcat până sus. Chiar mă gândem cu groază că s-ar putea să renunțăm dacă devine prea obositor.

ritterfest_1 ritterfest_2

Noroc cu doi cetățeni de acolo, care păzeau intrarea către Castel și care ne-au explicat că putem aștepta autobuzul care duce vizitatorii sus. Și după 5 minute de așteptare, acesta (autobuzul) și-a făcut apariția. Un autobuz de prin anii 50, un Saurer în stare perfectă de funcționare. Care ne-a dus fără probleme pe drumul strâmt și cu multe viraje către castel.

ritterfest_4

După ce am plătit biletele de intrare, 20 de Euro de familie, am pornit către Castel. În fața acestuia erau amenajate tarabe cu suveniruri, arme, obiecte decorative și haine medievale, terase la care puteai să mănânci sau să bei bere, băncuțe pentru vizionarea spectacolelor sau demonstrațiilor de luptă.

La fel în castel – terase, multe terase, reprezentații de teatru și spectacole cu muzică medievală. Am luat-o ușor printre tarabe, ne-am oprit la terase, am ascultat muzică medievală, am mâncat niște cârnați dar și niște jumătăți de pui, nu m-aș mai fi lăsat dus de acolo până dimineața. Lume veselă, binevoitoare, relaxată, nu puțini fiind cei care se lăsau antrenați de ritmurile medievale, după cum o să vedeți în videoclipurile de mai jos.

Câteva imagini de acolo, în continuare.

Am făcut și câteva videoclipuri. Primele cu muzică medievală, interpretată de trubaduri din Cehia (am impresia) în curtea Castelului.

Iar la ceas de seară am asistat la un marș al unei trupe din Italia.