St. Wolfgang im Salzkammergut, un orășel de vizitat

drum_wolf

Nu prea făcusem mare lucru din punct de vedere turistic în acea zi, fiind una dedicată în special shopping-ului prin outlet-ul din Salzburg, cel puțin în prima parte a ei.

Cum nu vizitasem nimic în acea zi, ne-am hotărât ca pe drumul de întoarcere către Schladming, unde eram cazați, să trecem pe la lacul Wolfgangsee, inclusiv printr-unul dintre orășelele turistice importante de pe malul său – St. Wolfgang im Salzkammergut.

Și nu ne-a părut deloc rău de alegerea făcută. Am descoperit un orășel turistic deosebit, care ne-a plăcut foarte tare și în care ne-am simțit foarte bine pentru câteva ore. Chiar ne-am plănuit ca și aici să mai stăm vreodată, în vacanțele viitoare. Mai ales că sunt o mulțime de obiective turistice în zonă, unul dintre ele fiind trenulețul cu aburi care merge aproape de vârful Schafberg. Normal, tot de acolo poți face plimbări pe lac cu vaporul. Și nu mă îndoiesc că există multe ștranduri amenajate în zonă, unde poți face baie în lac și unde poți sta la plajă.

Noi am ajuns după-amiază acolo, așa că ne-am mulțumit să ne plimbăm pe străduțele strâmte ale orașului St. Wolfgang Im Salzkammergut, să intrăm în numeroasele magazine cu suveniruri și obiecte de artă tradițională, pentru ca apoi să ne relaxăm pe o băncuță așezată pe marginea lacului. Nu înainte de a vizita și biserica orașului. Ne-a plăcut, ne-am simțit bine.

Câteva imagini din acest orășel fermecător, mai jos.