Vacanță în Dolomiți – Drumeție către Geisler Alm, în parcul natural Puez Odler

Prima zi cu soare, cu un cer senin și fără nori încă de la prima oră. Așa că ne-am mâncat micul dejun, ne-am urcat în mașină și am luat-o către Santa Magdalena, de unde am urcat către Malga Zannes, pe o șosea strâmtă numai cu serpentine (cu o lungime de vreo 10 kilometri).

Acolo se plătește parcarea, 5 Euro pe zi.  Am observat că la 10.30, când am ajuns noi, parcarea era aproape plină. Așa că vă recomand să mergeți mai devreme acolo.

După ce am parcat, ne-am echipat, am verificat pe o hartă ce traseu trebuie să urmăm și am plecat agale către Geisler Alm, una dintre cabanele de pe platou.

Frumos traseul, nu foarte greu, predominant prin pădure, ne-a luat cam 2 ore și 30 de minute să ajungem până sus. Am mers ușor, cu multe pauze, mai ales că era prima noastră drumeție după multă vreme și nu prea aveam antrenament.

Sus? Nebunie totală, un peisaj de vis… Cu vârfurile ascuțite ale munților Odler, unele de peste 3000 de metri, înălțându-se mândre către înaltul cerului.

După ce ne-am delectat cu peisajele, ne-am așezat la o masă pe terasa cabanei. Unde am dat gata vreo două-trei beri Forst, un spezi (cola amestecată cu suc de portocale sau cu limonadă) și niște ștrudele, cu brânză și cu mere. Bune toate.

Apoi ne-am relaxat la soare în locul special amenajat cu o mulțime de șezlonguri cioplite din lemn…

… și ne-am mai plimbat puțin printre văcuțele care pășteau liniștite.

După vreo două ore de admirat peisaje și relaxare, am luat-o înapoi ușor către Zanser Alm. Am ajuns acolo după alte două ore, pentru că am mers foarte încet.

Alte câteva imagini din frumoasa noastră drumeție, în continuare.