Peisaje spectaculoase la Tyulenovo, Bulgaria

Duminică, după ce am făcut baie și plajă la Albena, am luat-o ușurel înapoi către țară. Dar ne-am oprit la Tyulenovo, pentru 30 de minute ne-am propus noi, dar unde am zăbovit aproape două ore. Motivul este unul extrem de simplu – ne-a plăcut foarte tare acolo, peisajele coastei stâncoase bulgărești fiind de-a dreptul spectaculoase în această zonă.

Am parcat mașina aproape de micuțul golf în care trag bărcile pescărești, lângă hotelul Tyulenovo. A cărui terasă era plină la acea oră. Cum eram mâncați, nu am ocupat nicio masă, deși parcă ar fi mers un pește.

Însă am urcat imediat sus pe stânci, aproape de mare. Pasul și poza. Pasul și poza. Atât de frumos este acolo. Am mers ușor și cu atenție către arcada săpată de apă și de vânt în stâncile calcaroase de un roșiatic aprins, pentru a privi la frumoasele peisaje marine.

De altfel zona este cunoscută de către amatorii de sporturi extreme, de genul scuba diving, snorkeling, cliff-jumping, deep water solo etc. Nu sunt amator de așa ceva, doar m-am mulțumit să privesc la frumoasele peisaje. A fost de ajuns pentru a mă îndrăgosti de acest loc. Am încercat de câteva ori să mă apropii de marginea stâncilor dar recunosc că am făcut-o cu frică.

Atenție, nu există plajă cu nisip acolo, doar stâncăraie și ape adânci. Plus restaurantul de pe marginea golfului pescăresc la care ne-am propus să ne oprim data viitoare. Poate chiar să ne cazăm acolo.

Câteva imagini făcute cu telefonul, mai jos.

Incă câteva…