Metallica WorldWired Tour 2019, Live în București. Un concert extraordinar, cum rar vezi pe la noi

Așteptam cu nerăbdare acest concert, Metallica Worldwired Tour 2019 din București, încă de când am cumpărat cam pe muchie de cuțit biletele, cu aproape un an în urmă. Primul concert la care le-am achiziționat atât de devreme, bine că m-am mișcat la timp și am reușit să cumpăr bilete pentru mine și al meu fiu, mic rocker în devenire.

Mă rog, la cei 16 ani ai lui, cred că este mai rocker decât mine, ascultă numai genul ăsta de muzică și, mai mult, cântă la chitară, ceea ce mă face un tată extrem de mândru. Și chiar o face binișor, chiar dacă este autodidact și internetul este principala lui sursă de informații și tabulaturi. Clar, în curând vom apela și la un profesor…

Iar la Metallica am mers mai mult pentru el, deși acum, după concert, cred că aș fi regretat dacă nu aș fi fost prezent. Am fost când eram tânăr student, la prima lor venire în România, în 1999, dar și pe acea ploaie torențială din Cotroceni, în 2004. Pe cel din 2009 l-am ratat, habar nu am de ce… (poate pentru că eram în concediu, în orice caz, nu mai țin minte).

De fiecare dată m-am simțit minunat la concertele Metallica alături de prietenii mei. De fiecare dată am plecat încântat că am ascultat și văzut desfășurându-se live una dintre formațiile mele preferate.

Între timp a devenit una dintre formațiile de suflet și ale fiului meu. Care, de ce să nu o recunosc, apreciază mai mult decât mine și cele mai recente creații ale lor. Eu, mai bătrân, le prefer pe cele pe care mi-am trăit copilăria.

Pe scurt? M-am simțit extraordinar la acest concert, a fost o adevărată revelație, că lucrurile nu stau tocmai așa cum critică unii pe internet. Metallica este în continuare o formație în plină formă, cu un repertoriu care poate încinge orice stadion sau locație de concert. Au cântat foarte bine, sunetul a fost chiar ok, s-a auzit foarte bine, tare și clar, de unde am stat eu, undeva pe la mijlocul tribunei I.

Iar publicul de pe stadionul Lia Manoliu a fost la înălțime. Atmosfera pe tot parcursul concertului fiind una incendiară, de povestit peste ani și ani. De referință pentru concertele de la noi din țară.

Puștiulică l-a considerat cel mai bun concert la care a participat vreodată, anteriorul etalon de top fiind live-ul Halloween, un eveniment care ne-a lăsat cu gura căscată pe amândoi la momentul respectiv.

Dar Metallica mi-a demonstrat de această dată că rămâne în continuare una dintre cele mai mișto formații de live. Băieții au demonstrat cu vârf și îndesat că încă sunt în formă, că încă mai pot susține un concert care să-ți rămână la suflet. De care să fii chiar mulțumit și mândru că ai participat.

Am ascultat câteva melodii de pe noul album dar ne-am delectat cu adevărat cu One, Enter Sandman, Master of Puppets, From whom de bell tolls, Nothing Else Matters, Sad but True, The Unforgiven, Creeping Death, Seek & Destroy sau Moth Into Flame…

Normal că am câteva imagini live de acolo, că nu mă puteam abține să nu înregistrez, nu mă simt eu bine altfel.

Mai întâi performanța live cu One și Master of Puppets…

… apoi Nothing Else Matters și Enter Sandman…

… pentru ca la final să vă arăt un colaj de imagini cu cele mai frumoase momente din concertul Metallica Worldwired Tour 2019 din București.

A fost un concert complet, cu muzica care ne place, într-un amplasament cu o acustică foarte bună, cu jocuri de lumini, scenă cu ecrane mari, efecte pirotehnice și nu în ultimul rând cu un public dezlănțuit care a rezonat la unison cu formația americană.

La final, al meu copchil nu se dădea plecat, tot mai aștepta să se mai întâmple ceva, eventual să înceapă concertul din nou…

Am plecat de acolo încărcați de energie, discutând impresii la cald, nici nu știu cum am mers pe jos 6 kilometri, până am prins un autobuz de noapte care să ne ducă acasă… Încă ne suna ecoul concertului în urechi… vuietul, muzica, publicul…

––––––––––––––––––––––

Dacă sunteți curioși, am filmat și am făcut poze cu smartphone-ul ASUS Zenfone 6. Și după cum ați văzut, eu sunt chiar încântat de cum s-a descurcat în astfel de condiții de filmare.