Pe Transalpina, între Obârșia Lotrului și Novaci (video, 29 iulie 2022)

Știu că Transfăgărășanul este regina șoselelor alpine ale României și nu este de mirare, pentru că este un traseu auto superb, cu peisaje spectaculoase, apreciat chiar și la nivel internațional. Dar mie parcă îmi place mai tare Transalpina, care traversează Munții Parâng.

Nu aș putea da anumite motive, pur și simplu, îmi place mai tare. Poate că abrupturile acesteia nu se sunt la fel de amenințătoare ca pe Transfăgărășan, dar peisajele cu siguranță sunt la fel de spectaculoase. Și are multe zone în care poți opri mașina pentru a te bucura cu adevărat de ele.

Ca să nu mai spun că sunt destule cazări în Rânca și că de pe Transalpina pot fi făcute câteva trasee mișto în Munții Parâng, cum am făcut noi în 2020 către Hornul Lacurilor.

Mai jos o filmare a traversării între Obârșia Lotrului și Novaci, care ne-a luat aproximativ o oră. Am avut parte de mulți nori dar și de ceață, dar tot ne-a plăcut.

De remarcat că la Obârșia Lotrului am cumpărat o miere excelentă de la Stupina Stroiești, de mentă și de lavandă. Aș fi cumpărat și niște pălincă dar nu mai aveam cash la mine. Dar se pare că primesc comenzi pe whatsapp sau pe facebook.