O zi in Strasbourg

Cum locul nostru de cazare in vacanta era destul de aproape de Alsacia si de Strasbourg, nu am ratat ocazia de a merge acolo. Si nu ne-a parut rau deloc, Strasbourg-ul este unul dintre cele mai frumoase orase vizitate de noi. Poate chiar cel mai interesant si mai frumos. Ce sa mai, un oras care ne-a fermecat pur si simplu. Ma refer in special la centrul lui vechi, pentru ca nu am avut timp sa vedem mai multe.

Dupa ce am luat micul-dejun la hotel, in Baiersbronn, am plecat catre Strasbourg. Dupa aproximativ 75 de Km eram pentru prima data in Franta, cu toata familia. Am parcat masina aproape de cartierul Petit France, poate cel mai pitoresc al orasului, si am pornit la pas pe stradutele lui stramte, zgaindu-ne la tot ce ne iesea in cale.

Case vechi, flori colorate la ferestre, magazine cu suveniruri, bauturi si delicatese, terase la tot pasul, cafenele, o multime de turisti de toate natiile, vaporase care se plimbau pe canalele stramte, nici nu mai stiam in ce parte sa ne uitam mai intai. Ne-am plimbat pe stradutele pietruite fara un scop anume, doar vroiam sa ne bucuram privirea si sufletul de un orasel in care istoria este inca vie, palpabila.

Normal, pofticios din fire, am inghitit in sec la toate bunatatile din vitrine, de la prajituri si produse din patiserie, si pana la sticlele cu vinuri sau bere de cea mai buna calitate.

Cu siguranta cea mai impresionanta a fost catedrala Notre Dame de Strasbourg, care se inalta impunator peste cartierul vechi.

Chiar mi-am dat sufletul urcand sus pe ea, pe o scara stramta in spirala, pentru a vedea Strasbourg-ul de la inaltime. Normal, pentru a putea urca pe catedrala am platit un bilet de 5 Euro de persoana. Dar a meritat, si pretul biletului, si efortul. Ar fi mers o bere dupa plimbarica pana sus, insa sofer fiind, m-am pastrat pentru cand ajungeam la hotel. M-am racorit insa cu o inghetata delicioasa.

Imi pare rau ca nu am avut timp sa ne plimbam cu vaporasul, poate alta data. Cu siguranta acum ne dorim sa mai revenim candva in Strasbourg, poate chiar pentru mai multe zile.

Cateva imagini de acolo, in continuare.