Pe la Achensee

Daca sunteti in apropiere de Innsbruck trebuie sa treceti neaparat si pe la Achensee, un frumos lac inconjurat de munti aflat la o distanta de aproximativ 35 de kilometri.

Noi am plecat din Leutasch si am mers cu masina pana la Pertisau vreme de o ora.  Acolo am gasit fara probleme parcare cu plata, 3 Euro pentru 3 ore sau 5 Euro pentru intreaga zi.

Dupa care am pornit imediat sa exploram zona. Nu te poti plictisi o zi intreaga acolo, chiar un intreg concediu. Poti face plimbari cu barca sau cu vaporul pe lac (un roundtrip pentru familie costa aproximativ 40 de Euro, dureaza aproximativ 2 ore).

De asemenea, sunt o multime de trasee pe muntii din jurul lacului. Noi am urcat cu telecabina (41 de Euro de familie) chiar deasupra orasului Pertisau si am degustat o bere la cabana Alpengasthof Karwendel. Apoi ne-am
plimbat putin pe munte, timp de vreo doua ore, pentru a admira panorama din jurul lacului. Aveam de gand sa mergem si cu vaporul  dar nu a mai fost timp, nici nu stiu cand au trecut cateva ore bune.

Cred ca in Pertisau te poti caza fara probleme, am vazut o multime de hoteluri si pensiuni. Unul chiar avea o piscina
cu apa incalzita pe malul lacului.

Cateva imagini de acolo, in continuare.