Cele mai frumoase lacuri din Alpi pe care le-am vizitat în vacanțele noastre

Recunosc, avem o slăbiciune pentru peisajele cu lacuri străjuite de munți înalți sau pentru orășele idilice așezate pe malul acestora. Și în vacanțele noastre am oprit la câteva lacuri care ne-au plăcut foarte mult, ba chiar la Como am stat o săptămână, timp destul pentru a vizita toate orășele de pe malurile lui.

Așa că m-am gândit să fac un sumar al celor mai frumoase astfel de obiective turistice din Alpi, poate vă dau alte idei de vacanță. Toate ne-au plăcut, ne-am simțit extraordinar la fiecare obiectiv turistic de genul ăsta. Sunt o mulțime de lacuri cu peisaje superbe în Alpi dar încă nu am apucat să le vedem chiar pe toate. Doar câteva dintre ele, mai jos.

Poate cel mai vestit este lacul Hallstatt, pe malul căruia este așezat orășelul cu același nume, aflat în patrimoniul Unesco. Se află cam la 60km de Salzburg și oferă p mulțime de posibilități de activități turistice în jurul lui pentru a nu vă plictisi câteva zile bune. Puteți vizita orășelul Hallstatt, vă puteți plimba cu barca sau vaporașul pe lac, puteți vizita mina de sare sau chiar urca pe munții din jurul lacului, pe Krippenstein la 2100 de metri de exemplu. Am de vreo patru ori acolo și nu ne-am plictisit de fiecare dată. Este unul dintre locurile noastre preferate.

Foarte aproape de Hallstatt se află Gosausee, considerat cel mai frumos lac din regiunea Salzkammergut. Și chiar așa este, Gosausee fiind străjuit de panorame superbe. Vă puteți plimba vreme de două ceasuri în jurul lui, puteți face plajă, chiar și baie în timpul verii, vă puteți plimba cu barca sau lua masa la pensiunea cu terasă.

În Styria am făcut o drumeție zdravană de câteva ore bune către lacul Riesachsee, fiind una dintre cele mai frumoase zile ale vacanței de atunci. Am mers pe pajiști pline de flori, ne-am odihnit la cabanele de pe traseu, am urcat pe lângă cascada Riesach până sus de tot la lac.

Aproape de Riesach se află Spiegelsee, un micuț lac în care se oglindește masivul Dachstein. Drumeția pe care am făcut-o acolo ne-a rămas pentru totdeauna la suflet, pesemne că vom mai reveni cândva.

O frumoasă plimbare de seară am făcut și în jurul lacului Bodensee, tot în Styria. Am dat de mâncare la pești și la rățuște, am vorbit cu văcuțele, am admirat peisajele și cascada ce se vedea în zare, am mâncat un ștrudel excelent la căbănuța de lângă lac.

Aproape de Salzburg se află și Konigsee, un lac cu peisaje superbe. Nu am stat foarte mult acolo dar cu siguranță vom reveni. Se pot face plimbări cu vaporașul, pot fi închiriate bărci sau se poate urca pe munții din jur. Noi ne-am plimbat prin pădure până la Colțul Pictorilor, de unde se poate admira panorama lacului.

Mergem mai departe în Tirol, unde am petrecut o zi superbă pe lângă lacul Achensee. Toata gama de activități turistice sunt disponibile acolo, de la plimbări cu vaporașul sau barca și până la drumeții pe munții din jur.

Tot în Tirol puteți merge la Blindsee, cu o panoramă superbă asupra celui mai înalt vârf al Germaniei, Zugspitze.

Iar lacul Wildsee de lângă Seefeld nu are cum să nu vă placă. Vă puteți plimba vreme de cel puțin două ore pe malurile lui, după care puteți vizita superbul orășel tirolez.

Iar în plimbările noastre prin Tirol am trecut de câteva ori pe lângă lacul Plansee. Superbe peisaje și acolo.

Eibsee în Bavaria poate fi admirat de pe vârful Zugspitze sau vă puteți plimba cu barca pe apele lui. Noi am închiriat o hidrobicicletă și am dat la pedale vreme de cel puțin două ore pe apele lui. A fost chiar frumos acolo.

Lângă Mittenwald în Bavaria se află micuțul lac Lautersee, străjuit de munții Karwendel.

Silsersee, un lac din Elveția pe lângă care am trecut când mergeam dinspre Como către Davos. Și unde ne-am oprit să mâncăm o înghețată.

Meersburg, vazut de pe lacul Bodensee

Bodensee este cel mai mare lac din Europa dacă nu mă înșel, poți face o întreagă vacanță în jurul, pe malul german, pe cel austriac sau chiar pe cel elvețian. Orășelul nostru preferat de acolo este Meersburg, de unde am luat vaporul către Insula Mainau, unde veți putea vizita o superbă grădină botanică. Și austriacul oraș Lindau vă poate oferi momente frumoase. Pe partea elvețiană puteți vizita cascada Rinului.

Bellagio

Un lac la fel de mare este și Como, în Alpii italieni, cu multe orășele așezate pe malul lui. Preferatul nostru? Bellagio, orășelul vedetelor din cinema. La fel de bine ne-am simțit în orășelul Como sau când am condus pe șoselele strâmte din jurul lacului.

Un fel de Snagov al Munchen-ului este lacul Starnbergersee, străjuit de stațiuni de lux. Foarte aproape se află și mânăstirea Andechs, pe muntele sfânt al Bavariei.

Și nu în ultimul rând, frumosul lac Bled din Slovenia.

Update 2018.

O drumeție frumoasă am făcut către lacul Coldai, în masivul Civetta.

Tot în Dolomiți, lacul Sorapiss ne-a încântat cu priveliști superbe.

Verdele safir al lacului Carezza vă va încânta, cu siguranță.

O altă drumeție zdravană am făcut către lacul Goldsee, în Tirol.

Iar în Styria am petrecut o zi minunată într-o drumeție către lacurile glaciare Giglachsee.

Cam atât momentan…