Hall Im Tirol, un orășel tirolez cu un centru medieval superb

Am vizitat centrul medieval din orășelul tirolez Hall im Tirol oarecum din întâmplare. Plecasem de la lacul Achensee către valea Leutasch, înapoi către cazare, și ne-am zis să vizităm castelul Hasegg. Este foarte aproape de Innsbruck, la numai 10km.

Am ajuns acolo, am parcat, am găsit castelul dar am constatat că nu se putea vizita atunci. Oarecum dezamăgiți am decis să dăm o tură prin centrul orașului, pentru că aveam poftă de o înghețată bună.

Și nu ne-a părut rău deloc, pentru că am descoperit un centru medieval demn de luat la pas și de admirat. Așa că, în următoarele trei-patru ore ne-am plimbat pe toate străduțele lui strâmte, am mâncat o înghețată delicioasă, am admirat casele lui vechi și bisericile gotice, am făcut o mulțime de poze.

De altfel Hall Im Tirol se laudă cu unul dintre cele mai bine păstrate centre istorice ale zonei, orașul fiind datat undeva prin anul 1232. Așezarea s-a dezvoltat și înflorit datorită exploatării unei mine de sare. Mai multe detalii pot fi aflate de pe site-ul oficial.

Deci, câteva imagini de acolo, în continuare.