Ciocănești, Bucovina, 5 februarie 2019, instantanee de pe marginea drumului

De ceva timp ne-am propus să vizităm satul bucovinean Ciocănești. Un adevărat sat-muzeu, lăudat și apreciat pentru casele sale frumos decorate cu motive populare și care a cucerit inimile multor călători. Un sat ai cărui locuitori încă păstrează tradițiile strămoșilor. Un minunat colț al Bucovinei care merită străbătut la pas, fără grabă, în liniște, cu sufletul larg deschis.

Nu cum am făcut-o noi pe data de 5 februarie 2019, admirându-l doar într-o grăbită trecere între două obiective turistice. Dar de ajuns zic eu pentru a ne face să revenim cu o proximă ocazie, poate pentru mai mult timp.

Ce-i drept, am avut tot timpul din lume să fac poze din mașină. Drumul era unul extrem de prost, asfaltul era practic inexistent, era doar un macadam cu multe gropi, așa că am condus alene, cu grijă ca să nu rup mașina pe acolo. Așa că am oprit destul de des pentru a face poze frumoaselor căsuțe.

Pesemne că în câteva luni o cu totul alta va fi situația, se pare că satul Ciocănești va avea în curând o șosea nou-nouță, pentru a primi cum se cade turiștii.

Câteva poze făcute din mașină, de pe marginea șoselei, în continuare.

Frumos acolo, nu-i așa? Parcă ne-am întoarce la Festivalul Păstrăvului, din august…